Naslovnica Vijesti Svijet

Analiza krvi otkrila što se dogodilo nogometašu Sali i pilotu prije pada zrakoplova

Zasad se ipak sa sigurnošću ne može reći jesu li umrli od same izloženosti otrovnom plinu ili od posljedica nesreće, ali objašnjava se misterij zašto je pilot izgubio kontrolu nad zrakoplovom.
14. kolovoza 2019. u 16:38 2 komentara 79224 prikaza
Foto: STEPHANE MAHE/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Tragična smrt Emiliana Sale koji je početkom godine poginuo u padu aviona tijekom leta iz Nantesa u Cardiff, gdje se trebao pridružiti novom klubu, šokirala je svijet, ali nova informacija koja je procurila vezano uz tragediju mogla bi mnogobrojne fanove ostaviti u još većoj nevjerici.

Emiliano Sala Nastavljena potraga Pronađen zrakoplov u kojem su letjeli Emiliano Sala i pilot David Ibbotson

Prema pisanju portala Miror, argentinski nogometaš i pilot koji je upravljao avionom bili su otrovani ugljičnim monoksidom prije nego se dogodila nesreća u kojoj je nesretni nogometaš izgubio život, a tijelo pilota nikad nije pronađeno.

Istražitelji koji su se bavili utvrđivanjem okolnosti ove nesreće, izvijestili su danas da je u nogometaševoj krvi pronađena visoka koncentracija ugljikovog monoksida - 58%, a sve iznad 50% smatra se opasnim po život. 

Na temelju nalaza krvi Emiliana Sale, postavljena je sumnja da je istom toksičnom trovanju bio izložen i pilot David Ibbotson, izvijestili su istražitelji.

Ivan Santini NESRETNI ARGENTINAC Emiliano Sala nije htio ići u Cardiff pa su htjeli dovesti Hrvata

- Jasno je da simptomi koji nastaju kao posljedica tolike izloženosti ugljikovom monoksidu mogu smanjiti pilotovu sposobnost upravljanja zrakoplovom - stoji u izvješću obdukcije. 

Zasad se ipak sa sigurnošću ne može reći jesu li umrli od same izloženosti otrovnom plinu ili od posljedica nesreće, ali objašnjava se misterij zašto je pilot izgubio kontrolu nad zrakoplovom.

Ostale informacije biti će objavljene po završetku istrage. 

 

 

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar munšajn
    munšajn:

    Šta? Sad im to palo na pamet, nakon incidenta na brodu keaj Hvara?