Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elon Musk

'Tek nas čeka prava izbjeglička kriza u budućnosti'

Elon Musk
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
25.09.2015.
u 12:06

Kompanije u kojima je direktor, Space X i Tesla CEO ne boje se govoriti o učinicima ugljičnog dioksida na Zemlju

Američki poduzetnik, inženjer i filantrop Elon Musk ocijenio je ovu srijedu otužnom komentirajući izbjegličku krizu kao početak onoga što će se dogoditi ako svijet ne počne shvaćati ozbiljno klimatske promjene.

– Trenutačni problem s izbjeglicama je mala indikacija onoga što će se događati u budućnosti ako se ne aktiviramo po pitanju klimatskih promjena – rekao je Musk tijekom otvaranja biznis seminara koji je organiziralo Federalno ministarstvo ekonomskih poslova i energije u Berlinu, a održalo se jučer, piše Tech Insider. 

– Danas nam je izazov seoba milijuna ljudi, ali u budućnosti će, sudeći prema konsenzusu znanstvenika, taj problem biti znatno veći jer će se zbog klimatskih promjena seliti stotine milijuna ljudi", rekao je.

Kompanije u kojima je direktor, i osnivač, Space X i Tesla CEO ne boje se govoriti o učincima ugljičnog dioksida na Zemlju.

– Mnogo toga što se trenutno događa u svijetu je važno i zaslužuje našu pažnju, ali jako je važno pitati i što je dugoročno najbitnije učiniti. Kakve će posljedice iznjedriti naša neodgovornost prema okoliša i hoćemo li zbog toga generacijama koje dolaze budućnost učiniti strašnom? – rekao je.

– Ako prepoznajemo što činimo okolišu dana, to je već dovoljno da bismo utjecali na kemijsku postojanost atmosfere i oceana te da je još moguće popraviti ono što je načeto. I mislim da jednog dana kad budemo mislili na ovo što činimo danas, da ćemo moći reći da su naše akcije bile ispravne – rekao je Musk koji je prokomentirao i kontroverziju oko proizvođača automobila Volkswagen koji je varao s informacijama oko štetnih emisija dizelskih motora na okoliš.

– To je bila vrlo pogrešno – rekao je, ali i dodao da bi se svijet trebao okrenuti prema potpunom izbacivanju fosilnih goriva iz upotrebe.

>> Elon Musk: Na Mars treba baciti nuklearne bombe

Komentara 7

XA
xaron
20:57 25.09.2015.

On dobro zna sta je to biti izbjeglica. Pobjegao je od crnaca iz J. Afrike u Kanadu , a zatim iz Kanade u Ameriku . Dobro iskustvo.

RU
rukomlat
12:26 25.09.2015.

mali moj, znas ko je tesla al brata mu milankovica nisi razumeo, covek ne utice na kosmicke cigluse zemlje, prepotentni jesmo, al mi na zemlji postojimo stotinku sekunde, apsolutno smo nebitni.

BA
balic
13:02 25.09.2015.

najveci zagdjadzivaci klime i jesu Amerikanci .Treba vam sve koji bjeze poslat u Ameriku da se konacno opametite,i ne samo u pogledu na klimu!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije