Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prinčeva škola

Elitna škola zatvorena zbog obreda inicijacije

škola
Duško Jaramaz/PIXSELL
31.08.2013.
u 22:00

Školu u koju idu djeca političara i bogataša pohađao je i švedski princ Carl Philip. Inspektori su je zatvorili nakon što je otkriveno da su učenici svoje kolege spaljivali užarenim glačalima

Švedski školski inspektori zatvorili su jednu od najelitnijih škola koju pohađaju djeca političara, bogataša, a u koju je išao i princ Carl Philipe. Razlog je tom drastičnom potezu prijava da je nekolicina dječaka vrućim glačalima mučila dvojicu učenika i nanijela im teške ozljede. Za mučenje osumnjičeno je devet učenika, a vjerojatno je riječ o svojevrsnom obredu inicijacije koji su učenici prakticirali bez znanja nastavnika. Otvorena je istraga, a sumnja se da je djece koja su bila podvrgnuta mučenju znatno više.

Ovo nije prvi skandal koji potresa tu inače uglednu školu. Prošle je godine nekoliko učenika izašlo u javnost s pričom da su ih njihovi kolege prisilili da jedu izmet i prakticiraju oralni seks, a jednom učeniku spalili su bradavice na grudima električnim aparatom za ubijanje muha.

Internat je zatvoren samo nekoliko dana nakon početka školske godine, a u školskom inspektoratu rečeno je kao je riječ o vrlo ozbiljnom incidentu koji treba dobro istražiti. Naveli su i to da mjere koje su uveli nakon prošlogodišnjeg skandala nisu imale učinaka pa bi škola mogla ostati zatvorena i više od šest mjeseci. Učenici koji su osumnjičeni za zlostavljanje već su izbačeni iz škole.

>>U elitnoj švedskoj školi tjerali učenike na oralni seks

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije