Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedni ukupno 50.000 kuna

Električni bicikli za komunalne redare u Vukovaru

bicikli
Foto: Branimir Bradarić
1/4
06.11.2015.
u 17:15

Korištenjem električnih bicikala planira se povećanje učinkovitosti rada komunalnih redara kao i pružanje ostalim građanima dobar primjer za uštede u potrošnji goriva

U svojim redovitim obvezama vukovarski komunalni redari od danas koriste i električne bicikle. Grad Vukovar, preko poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u prometu, osigurao je pet električnih bicikala vrijednih ukupno gotovo 50 tisuća kuna. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je nabavku bicikala u iznosu od 38.399,95 kuna dok će Grad Vukovar iz proračuna izdvojiti 11.595,05 kuna.

- Električni bicikli će pojednostaviti kretanje komunalnih redara, biti će mobilniji i lakše će obavljati posao. Ovaj projekt će također donijeti i uštede, manje će se goriva trošiti, a pridonosi i očuvanju okoliša, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je danas, u pratnji suradnika, predstavio nabavljene bicikle namijenjene gradskim komunalnim redarima.

Korištenjem električnih bicikala planira se povećanje učinkovitosti rada komunalnih redara kao i pružanje ostalim građanima dobar primjer za uštede u potrošnji goriva, kao i smanjenju emisija štetnih plinova i zaštiti okoliša. Cilj projekta je da pri zadovoljavajućim vremenskim uvjetima komunalni redari koriste električne bicikle umjesto službenih automobila. Korištenjem električnih bicikala očekuju se značajne uštede u potrošnji goriva i troškovima održavanja službenih automobila, kao i smanjenju emisija CO2 i zaštiti okoliša. Za komunalne redare osigurane su i nove prepoznatljive jakne u kojima će građanima biti prepoznatljiviji i pristupačniji.

>> Na biciklima će policajci patrolirati Bundekom, Zrinjevcem...

Komentara 1

KO
kowski
22:56 06.11.2015.

i onda mi netko kaže kako se u hrvatskoj nema para.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije