Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAOS U BATIJU

Ekvatorijalna Gvineja: U eksplozijama u vojarni 15 poginulih i 500 ranjenih

Large explosions hit Equatorial Guinea city of Bata, says local TV
Foto: REUTERS TV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
07.03.2021.
u 23:47

Četiri snažne eksplozije su doslovce srušile zgrade u vojarni, te okolne kuće u Bati, gospodarskoj prijestolnici zemlje

Najmanje 15 ljudi je poginulo, a više od 500 je ranjeno u nedjelju u nizu eksplozija izazvanih nemarom koje su opustošile vojarnu i okolne četvrti u gradu Bati u Ekvatorijalnoj Gvineji, objavio je predsjednik Teodoro Obiang Nguema.

Četiri snažne eksplozije su doslovce srušile zgrade u vojarni, te okolne kuće u Bati, gospodarskoj prijestolnici zemlje.

"Nesreću je izazvao nemar postrojbe zadužene za skladištenje eksploziva, dinamita i streljiva, čije eksplozije su odnijele 15 života i ozlijedile više od 500 ljudi", naveo je šef države u priopćenju pročitanom na državnoj televiziji TVGE.

"Nudim svu moguću pomoć osobama koje su na bilo koji način stradale", rekao je Obiang.

Na televizijskim snimkama vide se spasilački timovi kako izvlače unesrećene iz ruševina nakon eksplozije. Jedan je dužnosnik rekao da je najmanje 20 osoba poginulo.

Stotine ozlijeđenih prebačene su u bolnice, a vlasti su pozvale građane da doniraju krv.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije