Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvoje ozlijeđenih

Urušio se rudnik u Njemačkoj: Spašeni svi rudari koji su bili zarobljeni 700 metara pod zemljom

Eksplozija u Rudniku
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
08.11.2019.
u 12:25

Radnici su uspjeli pobjeći u osigurano sklonište ispod zemlje, a nekoliko sati kasnije izvučeni su na površinu

Najmanje dvije osobe su ozlijeđene, a 35 ih je bilo zarobljeno pod zemljom nakon urušavanja u rudniku Teutschenthal na istoku Njemačke do kojeg je došlo jutros oko 9 sati, piše Deutsche Welle.

Radnici su uspjeli pobjeći u osigurano sklonište ispod zemlje, izvijestila je policija. Sklonište se nalazi na dubini od 700 metara, a nekoliko sati kasnije rudari su spašeni.

Vatrogasci su odmah počeli raditi na izvlačenju rudara van, a dvoje ozlijeđenih prevezeno je u bolnicu.

Rudnik Teutschenthal nalazi se u blizini grada Halle koji je udaljen 160 kilometara jugozapadno od Berlina. Riječ je o bivšem rudniku kalijeve soli koji je zatvoren 1982. godine i pretvoren u rudnik za odlaganje gdje radnici u njegovim tunelima zbrinjavaju mineralni otpad te ga štite od urušavanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije