Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksplozija

U napuštenoj vojarni Oštarije poginuo dok je tražio staro željezo

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
14.02.2014.
u 17:13

Mještani s kojima smo razgovarali kažu da nisu čuli eksploziju te ih iznenađuje da je tamo netko bio jer nema ničega

Jedna je osoba poginula, a druga je teško ozlijeđena u eksploziji u napuštenoj vojarni u Oštarijama pokraj Ogulina danas oko 13.50 sati. Ozlijeđena se osoba nalazi u Općoj bolnici Ogulin, ispred koje su se okupili prijatelji i rodbina.

S nevjericom su očekivali prve vijesti od liječnika. Mještani s kojima smo razgovarali kažu da nisu čuli eksploziju te ih iznenađuje da je netko tamo boravio s obzirom na to da, kako tvrde, na tom mjestu na kojem je nekad bila vojarna više nema ničega. Međutim, prijatelji i rodbina s kojima smo razgovarali ispred bolnice kažu da su nastradali ipak išli po staro željezo koje se tamo prikuplja već godinama, unatoč tome što je područje označeno kao minirano.

Policija nije davala detaljnije informacije jer je u očevid još u tijeku.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

O nesreći su se priopćenjem oglasili iz MORH-a naglašavajući da više ne koriste taj objekt. “Bivše vojno skladište Oštarije kod Ogulina, u kojem se danas, 14. veljače 2014. dogodila nesreća, Ministarstvo obrane RH predalo je na korištenje prije deset godina općini Josipdol i tadašnjem Hrvatskom fondu za privatizaciju. Vojni objekt "Kod željezničke stanice", tzv. Oštarije, predan je Općini 2004. godine, dok je skladište Podkrpelj predano još 2003. godine Hrvatskom fondu za privatizaciju. Detalji istrage očevida nesreće u nadležnosti su MUP-a”, piše u priopćenju.

>> U Sarajevu eksplodirala bomba ispred Skenderije

Komentara 6

PA
padobranac
15:18 14.02.2014.

Sigurno se sakupljalo i prikupljalo staro željezo!!!

FT
ftahi
21:51 14.02.2014.

Koji Hrvatski fond za privatizaciju, uz pomoć vlasti su opljačkali ,da opljačkali Hrvatsku. Na kraju nitko nije odgovarao; nastale su neke nove agencije AUDIO-hm "možda video-dolby--" gdje su naši nofci od dionica kupljenih u podržavljenoj -društvenoj;našoj imovini...nekom rat nekom rat.

Avatar ljutatrava
ljutatrava
15:40 14.02.2014.

ta vojarna još nije razminirana a puna je streljiva,..postavili abolirani upaljače -luxomate,na svjetlost se aktivira i na pokret...pa ti razminiraj..a koliko je prošlo od rata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije