Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poginuo otac troje djece

Tragedija u Međimurju: Znam da kad tenk ispali granatu u kuću, ne nastane ovakva rupa

Donji Vidovec: U eksploziji objekta poginuo muškarac
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/15
18.03.2019.
u 16:58

Nesreća se dogodila danas oko 10 sati u objektu iza Društvenog doma u općinskom vlasništvu.

Jedna je osoba poginula u eksploziji u Donjem Vidovcu u Međimurskoj županiji. Nesreća se dogodila danas oko 10 sati u Ulici Rade Končara 9, u objektu iza Društvenog doma u općinskom vlasništvu.

– Došlo je do eksplozije i požara, jedna osoba smrtno je stradala – kažu u policiji.

Poginuo je, kažu mještani, muškarac mlađe životne dobi, otac troje malodobne djece koji je obavljao radove u objektu. Na toj lokaciji uređuje se Zlatarski dom prema EU projektu. Prema neslužbenim informacijama, eksplodirala je plinska boca. Od siline eksplozije srušen je cijeli zid.

- Tapkamo u mraku. Što je moglo izazvati tako jaku eksploziju, ne znam. Bio sam u ratu i znam da kad tenk ispali granatu u kuću, ne nastane ovakva rupa - kaže načelnik Donjeg Vidovca Josip Matulin. Dodaje da nisu pronađeni ostaci plinske boce, pa je upitno je li ona uzrok eksplozije.

Poginuli 41-godišnji građevinar je obavljao završne sitnije zidarske poslove u sklopu EU projekta uređenja spomen-centra zlatarstva. Pola sata prije njega u objektu je bio električar. - Moglo je sve otići u zrak, samo da je Dario ostao živ. Poznajem ga od rođenja, ima tri sina, najmlađem je godinu dana. Strašna tragedija - kaže Matulin.

 

Komentara 12

Avatar Stjepan .
Stjepan .
12:43 18.03.2019.

Poznato je da većina gradova i općina ne provodi mjere zaštite na radu i zaštite od požara, ne ispitivaju se strojevi i uređaji i druga oprema. Veliki problem su i neadekvatne dinjačarske usluge koje bi trebalo regulirati na nivou države a ne lokalne samouprave.

DU
Deleted user
13:59 18.03.2019.

Još jedan život je izgubljen -zašto?

BO
boskovic
19:50 18.03.2019.

Drustveni dom nema vie drugova pa ni takvog doma(gospoda)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije