Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORIZAM U BRUXELLESU

'Čuo sam eksploziju i vidio zapaljen kofer. Kad sam čuo 'Allahu Akbar'...''

Bruxselles
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
20.06.2017.
u 23:38

Belgijsko tužiteljstvo, koje vodi istragu, potvrdilo je da je “sumnjivac neutraliziran”, te da se radilo o terorističkom napadu, javlja naš reporter iz Bruxellesa.

Željeznički kolodvor u strogom centru Bruxellesa potresla je oko 20:50 sati eksplozija, a pripadnici vojske i policije upucali su sumnjivu osobu koja je, prema izjavama svjedoka s kojima je pričao Večernji list, uzvikivala “Allahu Akbar”.

Belgijsko tužiteljstvo, koje vodi istragu, potvrdilo je da je “sumnjivac neutraliziran”, te da se radilo o terorističkom napadu. I izjave svjedoka upućivale su na terorizam. 

- Čuo sam eksploziju, vidio dim i zapaljen kofer, za koji pretpostavljam da je sadržavao eksploziv. Zatim sam čuo nekoliko pucnjeva vojnika. Ljudi su odmah počeli panično bježati. Kad sam čuo povik “Allahu Akbar”, i ja sam potrčao gore prema izlazu - ispričao nam je svjedok, zaposlenik Belgijskih željeznica, Boris Lambrechts.

 

 

Drugi svjedoci, citirani prema belgijskim medijima, govorili su o eksplozivnom prsluku koji je navodno nosio napadač. Tužiteljstvo je potvrdilo da je napadač upucan, ali ne i usmrćen. 

 

Mjesto događaja bio je kolodvor Bruxelles-Central, jedna od glavnih željezničkih postaja u glavnom gradu Belgije, na kojoj se peroni nalaze pod zemljom.

Drugi svjedok s kojim smo razgovarali pokazao nam je video snimke učinjene njegovim telefonom. Snimljene iz restorana preko puta glavnom ulaza/izlaza na kolodvor, na njima se vidi najprije kako građani panično trče van iz zgrade, a policajci trče unutra, a zatim se, nakon eksplozije, vidi i kako policajci trče van.

 

Vojnici, koji su upucali navodnog počinitelja, i inače patroliraju ovim kolodvorom, kao i drugim sličnim javnim mjestima u Bruxellesu. Ovaj događaj pokazuje da su spremni brzo reagirati na svaku sumnjivu opasnost. 

 

 

 

 

Komentara 79

Avatar Kolo-Tg
Kolo-Tg
21:38 20.06.2017.

Sto je ovo trebalo krscanskoj Europi? Gospodjo Merkel sto uciniste!? U Europi vise nitko nije siguran, uz sve nedace samo su trebali talibani.

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
23:06 20.06.2017.

Aha , sad sam skužio čemu one kontrole na slovenskoj granici ...pa da teroristi ne iziđu iz EU

IL
ilijan
22:53 20.06.2017.

Opet profesori i doktori na djelu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije