Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLIZU PELJMA

Eksplodirao plinovod u Sibiru, Gazprom: 'Nema žrtava, nije bilo prekida u opskrbi'

FILE PHOTO: An employee walks past a part of Gazprom's Power Of Siberia gas pipeline at the Atamanskaya compressor station outside the far eastern town of Svobodny
MAXIM SHEMETOV/REUTERS
30.03.2023.
u 00:00

Incident se dogodio u blizini Peljma, koji je oko 430 kilometara sjeverno od sibirskog energetskog čvorišta Tjumen

Plinovod koji se popravljao u sjevernom Sibiru zahvatio je požar u srijedu, ali nije bilo prekida u opskrbi, priopćila je novinska agencija Tass, pozivajući se na tvrtku Gazprom. Incident se dogodio u blizini Peljma, koji je oko 430 kilometara sjeverno od sibirskog energetskog čvorišta Tjumen. Gazprom je priopćio da je došlo do pada tlaka na naftovodu Jamburg-Jelec 1, nakon čega je uslijedio požar, javlja Tass.

"Nije bilo žrtava. Kada je došlo do pada tlaka, dionica plinovoda bila je isključena radi popravka i nije bila uključena u transport plina", tvrdi Gazprom. "Potrošači se u potpunosti opskrbljuju plinom putem paralelnih cjevovoda", navodi se, dodajući da je uzrok incidenta nepoznat. Tass je ranije prenio izjavu lokalnog dužnosnika da se cjevovod zapalio nakon eksplozije.

>> VIDEO Rusija ispalila projektile na lažnu metu u Japanskom moru

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar El Indio
El Indio
00:04 30.03.2023.

U trulom zapadu je pusenje na takvim mjestima strogo zabranjeno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije