Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ekskluzivni video: Pogledajte prve vidljive dijelove mosta iznad površine mora

Rok za dovršetak radova na mostu je 36 mjeseci od uvođenja u posao, odnosno kraj srpnja 2021.
08. srpnja 2019. u 16:20 5 komentara 6536 prikaza
Pelješki most
Foto: HC
Pogledajte galeriju 1/10

Na gradilištu Pelješkog mosta nakon što su pobijeni svi piloti, počelo je na njih postavljanje naglavnih ploča. Večernji list donosi eksluzivne snimke iz drona radova u Malostonskom zaljevu, na kojoj se mogu vidjeti dizalice koje postavljaju sigmente naglavnica, a one će biti prvi vidljiviji dijelovi mosta iznad površine mora.

Pelješki most EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE Pelješki most napokon je 'izronio' iz mora

 

Na gradilištu je ukupno 21 plovilo. Kineski izvođač radova, China Road and Bridge Corporation (CRBC) uveden je u posao gradnje Pelješkog mosta krajem srpnja prošle godine.

Rok za dovršetak radova je 36 mjeseci od uvođenja u posao, odnosno kraj srpnja 2021.

S obzirom na to da Kinezi rade punom parom pa su tako s pobijanjem svih 148 pilota izvršili 12 dana prije nego je to bilo predviđeno dinamičkim planom, može se očekivati da će Hrvatska biti spojena i za manje od dvije godine, kako je to predviđeno.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • rimac444:

    Davno je trebao biti gotov da slučajni sa svojom garniturom nije još 2011. obustavio izgradnju, da je to besmislica, stručnjak je predlagao podzemni most i razne druge besmislice.

  • miyamoto:

    Zašto su pobijeni piloti i tko se tu igra pjesničkom slobodom. Navodno iz pouzdanih izvora se doznaje da na pelješkom mostu radi ninđa, pripadnik drevnog klana šinobija. Potomak toshicugu takamatsua, majstora ninđucua. On se pokazao kao dobar stručnjak i vođa ... prikaži još! je podvodnih radova. Navodno često izbiva noću s gradilišta i već je nekoliko puta prijavljen zbog galebarenja

  • prtlje:

    ......pozto pojma nemam o mostogradnji moze li mi netko reci koliki je vijek trajanja takvog mosta i kako se mjenja pojedinacni " pilot" ako u nekom teskom brodolomu strada... i na kraju kad mu vijek istece koja je procedura kod rusenja????