Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOKAINSKI KIČ

Ekskluzivno: Vila narkobosa Darka Šarića vrijedna milijune eura

srbija
Foto: PRESS
1/10
Autor
Zorana Bajt
07.03.2010.
u 10:11

Ukupna imovina odbjeglog Darka Šarića procjenjuje se na nekoliko milijardi eura. Točna vrijednost vile u Novom Sadu nije objavljena niti je poznato hoće li je srbijanske vlasti prodati.

Početkom tjedna srbijanska je policija za tamošnje medije organizirala obilazak i snimanje raskošne vile od gotovo 1000 kvadrata u Novom Sadu, koja je oduzeta odbjeglom Darku Šariću, takozvanom kontroverznom biznismenu iz Pljevlja, koji je osumnjičen za šverc 2,2 tone kokaina iz Južne Amerike u Europu, zaplijenjenog prošle godine u međunarodnoj policijskoj akciji “Balkanski ratnik” u Latinskoj Americi.

Tri metra zid, kamere, psi
Raskošnim carstvom neukusa i kiča, koje se krije iz tri metra visoka zida, po pisanju beogradskog Blica, dominiraju dvadeset kupaonica s jacuzzi kadama, tri saune i turska kupelj. U dvorištu vile od 927 četvornih metara, u elitnom novosadskom naselju Tatarsko brdo, nalaze se bazen dužine 15 metara, košarkaški teren i posebna dvokatnica namijenjena zabavi. Prizemlje te kuće uređeno je kao kafić, sa šankom u uglu i iznenađujuće skromnim izborom alkoholnih pića, piše Blic, dok je drugi kat bio salon igara i kocke - fliperi, električni pikado, bilijarski stol i nekoliko kockarskih stolova presvučenih čojom.

U svim sobama vile novinari su zatekli velike plazma ili LCD televizore, te glazbene linije, a u međukatu između podruma i prizemlja profesionalnu teretanu za vježbanje s najmodernijim spravama, čija se vrijednost procjenjuje na oko 100.000 eura. Jedan od najvećih narkobossova u Europi, kako Šarića nazivaju mediji, vilu je osigurao sa svih strana alarmima, videokamerama i psima, koje je također zaplijenila policija.

Ostavio prljavo suđe
Osiguranje je živjelo u manjoj kući preko puta vile, u kojoj se nalazila i kontrolna soba sa 14 monitora za praćanje rada videokamera. Novinari koji su obišli vilu tvrde da se u kuhinji još uvijek može vidjeti nekoliko neopranih tanjura i nešto hrane u hladnjaku, zbog čega zaključuju da je Šarić boravio u vili prije nego što je nestao.

Mediji nagađaju da je pobjegao u Švicarsku ili Francusku. Srbijanske vlasti nisu objavile kolika je vrijednost te Šarićeve vile i hoće li je prodati. Njegovu ukupnu imovinu mediji procjenjuju na nekoliko milijardi eura.

Komentara 33

LI
Lilith13
13:32 07.03.2010.

a šta je tu ekskluzivno?? Novinari ajd vi ljepo studirat novinarstvo, možda nam se onda kvaliteta medija poboljša...

TU
Tupislav
13:33 07.03.2010.

Hm...Nekoliko miljarde eura za kucu od 1000m2 ili nekoliko miljuna eura po 1m2, i to u Srbiji.. Je je..

BO
bonsai
11:20 07.03.2010.

i naš sanader ima vilu i nitko nezna sa kojim ili čijim novcem ju je kupio (oteo) ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije