Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
amina iz bjelovara

Ekskluzivno: Transkripti razgovora vrbovane Al-Qa'idine udovice

'amina_nnn_unu_231012'
Foto: ''
1/5
16.01.2013.
u 20:19

Tajne službe su preko Mortena Storma, odnosno treće supruge koju je terorist tada tražio, pokušavale pronaći Al-Awlakija. Obavještajac Storm i Amina četiri su mjeseca izmjenjivali podatke...

Ako više nikad neću vidjeti obitelj... Na taj uvjet ne mogu pristati. Pisala je tada 32-godišnja Irena Horak danskom obavještajcu Martenu Stormu dok su dogovarali njezin brak s jednom od najtraženijih terorističkih vođa u vrhu Al-Qaide Anwarom Al-Awlakijem.

Bilo je to jedino što nije željela, na sve drugo je pristala, na život skrivanja i terorizam. Naposljetku je popustila – udala se za Al-Awlakija, da bi, nakon što je on ubijen 2011. ostala udovica. 

Obična poruka podrške Al-Awlakiju na Facebooku bila je udica na koju se upecala mlada Bjelovarka. Doduše, tada, 2009., već je bila promijenila ime, zvala se Amina, prešla na islam, ali i zašla u radikalne vode. Poruku da treba pomoć postavio je M. Storm. Marten i Amina su četiri mjeseca izmjenjivali detaljne podatke, a u razgovor se uključio i Al-Awlaki, prije nego što je Amina otišla iz Hrvatske.

Ona je iznosila detalje o svom životu, o mudžahedinima u Zagrebu, ali i strepnju da više nikad neće vidjeti obitelj.

>>Cijeli transkript njihovih razgovora ekskluzivno objavljujemo u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista 

>>Al-Qa'idina teroristica Amina bila je vrsna trkačica na sto metara

>>Teroristica Irena Horak (35) iz Bjelovara je 
Al-Qa’idina Amina

 

Komentara 14

BR
Branitelj1349
20:55 16.01.2013.

Dajte ,dajte samo ,imena prezimena događaje ,detalje ,operativna imena ,ljude okolnosti i sl,dajte dajte i onda se čudite kada vam počmu pucati bombe po Zagrebu..Jadno i glupasto.

OB
-obrisani-
21:52 16.01.2013.

Eto vidite David kaze ' ako niste s nama '' onda ste protiv nas Golijat kaze isto i sad se vucu tko je u pravu

OB
-obrisani-
22:47 16.01.2013.

S kojim forama oni narodu sapunaju oči....pa te ovo pa te ono ...a na kraju balade ništavilo....samo se sijetite katara i expedicije ......to im je ogledalo...nuuuuulaaaaa....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije