Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Feljton
Povratak na članak

Ekskluzivno iz još neobjavljene knjige Jadranka Prlića: Stereotipi o Herceg-Bosni stvarani su – ni iz čega

Još nitko nije, dokumentima i autentičnim svjedočenjima, pokazao razloge osnivanja Herceg - Bosne, način djelovanja i integraciju u BiH

Komentari 33

DU
Deleted user
17:47 18.04.2017.

vidi se dobro tko rovari protiv!Goldsteini,Pusici,Habulani,antifasisti,sdp,hns,srbi koji na svu silu hoce zaboraviti da su izazvali rat!

VL
MO
mobitel20
17:46 18.04.2017.

Jugosrpski i velikomuslimanski trolovi i dalje se proglasavaju "fetivim" Hrvatima pa kao, salju "hercegovce i bosance kuci", hahahaha...Eto, o tome sam i pisao...Kao covjek koji nema ama bas nikakve krvne veze s bilo u BiH , moram dati potporu tim nasim ljudima koji su pretrpjeli velike stete. Dayton je bio ok, ali je naknadnim nametnutim izmjenama(za vrijeme Racana i Mesica) potpuno pogorsan polozaj jer su nametnute izmjene oduzele Hrvatima pravo odlucivanja(Komsic) a i oduzet im je paritet u Vladi FBiH...to cemo u skoro vrijeme ispraviti, ma koliko god jugonacionalisticki i velikobosanki troleri vristali i prijetili. Jer , istina je voda duboka..i siilnaa...

VL
DU
Deleted user
17:01 18.04.2017.

Podrška Hrvatskim herojima !

VL
GO
golub
18:25 18.04.2017.

Ako Yugoslaveni i dalje se bore da ne bude Velike Hrvatske neka se odreknu i velikih privilegija koje u HR imaju.

VL
MO
mobitel20
17:39 18.04.2017.

Uz velikosrbe i velikobosnjacke unitariste najveci obol u kriminalizaciji borbe Hrvata u BiH za goli opstanak i temeljna prava, dali su domaci petokolonasi i nedorasli politicarcici koji su bili spremni ubiti vola zbog jednog snicela(nekih domacih izbora). Stoga su, pocevsi od Pusic pa nadalje, rado prihvacali neprijateljske ratne spinove kao "istinu" i to koristili protiv Tudjmana. Kasnije je dio njih shvatio kakvu nepravdu cine, ali njihove ranije rijeci i djela su ostali i neprijatelji Hrvata u BiH, pa i i RH, ih obilato koriste. Ipak,uvjeren sam, istina i samo istina pobjedjuje. Zato velikosrpski patoloski lasci i velikobosnjacki besramni nezahvalnici nemaju sanse !

VL
NE
Nenadjebivi
18:26 18.04.2017.

Situacija u BIH je takva da su Srbi uzeli sebi polovicu njenog teritorija etnički očišćenog u ratu i samo čekaju povoljnu priliku da se otcijepe i pripoje Srbiji , drugu polovicu drže Muslimani koji je smatraju kao minimum koji im pripada a jedni i drugi nastoje posve izgurati Hrvate iz BIH čiji se broj drastično smanjio zapravo prepolovio tokom rata i dalje neprestalno opada jer je njihov položaj tamo najteži i prijeti im da budu svedeni na obespravljenu manjinu unutar muslimanskog djela BIH dok ih u tzv.RS više i nema ili ima još posve zanemariv broj , e sad na nama je da se odlučimo hoćemo li im prepustiti cijelu BIH ili ćemo sebi uzeti bar onaj dio gdje su Hrvati neosporna apsolutna većina odnosno koji su čisto hrvatski kao Zapadna Hercegovina i eventualno djelove Srednje Bosne ili ćemo tamo posve nestati , trećega nema , priče o hrvatskom cviječu i nekom hrvatskom - muslimanskom savezništvu su stvar već davno prohujale i zaboravljene prošlosti tako da uzmimo svoje dole na jugu gdje smo inače najjuži i najugroženiji , da bismo u tom uspjeli kontra svih protuhrvatskih silnica nužno je potrebno da budemo složni i jedinstveni jer podjelama samo olakšavamo planove i ciljeve naših neprijateljima i štetimo hrvatskom narodu .

VL
GO
gooniegoogoo
20:46 18.04.2017.

e moj generale, nije to specijalni rat nego Hr kultura

VL
LU
luftbrenzer
19:35 18.04.2017.

Cjelovitu BiH, ni danas nitko ozbiljno ne želi. Kad su se uspješno raspale veće državne zajednice (SSSR, Čehoslovačka, SFRJ....), nema racionalnog razloga pod svaku cijenu zadržavati tri već odavno podijeljena naroda (zakrvljena), u bolesnoj zajednici u kojoj svaki svakoga mrzi.i. Kao jedini problem razlazu, ispriječila se pravedna podjela teritorija dosad zajedničke države, jer svi smatraju da ih pripada više. Kako je prirodno pravo svakog naroda na vlastitu državu, u slučaju podjele BiH, to bi pravo jedino konzumirali Bošnjaci, jer Hrvati i Srbi već imaju svoje nacionalne država, kojima bi se automatski priključile. Kako u Europi nitko ne gleda sa simpatijama na uspostavu muslimanske države (zabijanje klina) u tlo Europe, to će samo produžiti agoniju raspadajuće BiH.

VL
HR
hrastmedunac
18:05 18.04.2017.

Za sve je kriv francuski špijun i njegovi ortaci,hvalaaa!

VL
Avatar sv.ilija
sv.ilija
17:38 18.04.2017.

Ti si potpiso dejtonski sporazum kad je zubak odbio ispred hrvata iz bosne i hercegovine gdje je pola bosne zajedo sa posavinom pripalo srbima svaka kazna za tebe je premala

VL
SS
sokac sa drave
18:53 18.04.2017.

Kako ide ona pljacka sa bescarinskom zonom Herceg-Bosna.Sve za H_Bosnu 30% jeftinije pa 500 t0na vegete kao za Herceg bosnu ali roba se po punoj cijeni distribuira po Hrvatskoj.Trideset posto odmah zarade bez trunke rada i sve tako u svimm segmentima,robi sto kao ide lopovima.Rodijaci to se zove na Hrvatskom jeziku bezsramna pljacka Hrvata.Nista nije slucajno i sve ima razloga kao i skepsa prema tom narodu sto bi rado bili Hrvati samo zato sto su katolici.Eno i Talijani skoro sve katolici a svejedno nisu Hrvati.Nitko vas nevoli idite lijepo svojoj kuci da se i nasa djeca mogu zaposliti u drzavne sluzbe.

VL
ST
Stipan
19:40 18.04.2017.

Republika Srpska postoji i opstala, a Hrvatska Herceg Bosna nestala ! Zašto??? Dali su je braća izdala???

VL
AL
Alza
18:40 18.04.2017.

I ni iz cega dobi Jadranko 25 godina. Stvarno sramota. Bilo bi pravednije da dobijes dozivotnu majmune.

VL
Avatar DŠ.....
DŠ.....
18:38 18.04.2017.

Da, sporazum u Grazu potpisali su mali zeleni.

VL
IC
icocrobih
17:37 18.04.2017.

"ivannaivan" - eto jadranko prlic je heroj...herojcina... doletio je u ameriku i potpisao dejtonski sporazum, polaganu smrt za bosanske hrvate. sta on to herojski napravi??? napuhani hercegovacki curan.

VL
EL
elkomadante
17:34 18.04.2017.

bosanaca i hercegovaca ko u prici.....ovo je gospodo hrvatska, otidite od kud ste dosli

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.