Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI NA KRIMU

Ekskluzivne fotografije iz Sevastopolja: Ruski vojni brod blokira ukrajinsku mornaricu

Krim,Ukrajina,brod
Foto: Renata Rašović
1/6
06.03.2014.
u 18:16

Zasad nema reakcije s ukrajinskih brodova, barem ne one vidljive. Motori su ugašeni, brodovi ukotvljeni ondje gdje se koji zatekao u trenutku uplovljavanja ruskog ratnog broda, javlja s Krima Večernjakova novinarka Renata Rašović.

U luku Sevastopolj, na jugu krimskog poluotoka, tijekom ranih jutarnjih sati uplovio je ruski vojni brod. Točnije, usidrio se na ulazu u luku blokirajući prolaz brodovima pod ukrajinskom zastavom koji su uglavnom usidreni u velikom zaljevu na zapadnoj obali Crnog mora.

Zasad nema reakcije s ukrajinskih brodova, barem ne one vidljive. Motori su ugašeni, brodovi ukotvljeni ondje gdje se koji zatekao u trenutku uplovljavanja ruskog ratnog broda. Svojim položajem po širini izlaza iz zaljeva odaslao je jasnu poruku: nema prolaza. Istodobno, prema Crnome moru zaputio se i američki razarač s navođenim raketama USS Truxtun. Zaputio se prema Crnome moru izvodeći, tvrdi Pentagon, tek "rutinsku" vježbu koja je planirana mnogo prije izbijanja krize u Ukrajini.

Foto: Renata Rašović

Brod s posadom oko 300 marinaca sastavni je dio udarne skupine nosača zrakoplova George H.W. Bush. Razarač će se pridružiti američkom ratnom brodu USS Taylor, koji već otprije patrolira Crnim morem, od početka jačanja napetosti u Ukrajini. Objava o dolasku USS Truxtuna mogla se čuti samo dan nakon što je isti izvor američke vojske iz Pentagona objavio da će rasporediti više američkih lovačkih zrakoplova u NATO-ove ophodnje na Baltiku, i na taj način umiriti saveznike koje je uzbunila ruska invazija na ukrajinski poluotok Krima, kako to predstavlja službeni Kijev.

>>Ekskluzivnu reportažu iz Sevastopolja pročitajte u tiskanom izdanju od petka 7. ožujka

>>Amerikanci poslali ratni razarač u Crno more, Jacenjuk: Ne zidajte novi Berlinski zid!

Komentara 19

Avatar rokoprčina
rokoprčina
18:39 06.03.2014.

Neš ti meni ukrajinske mornarice.Sa dva zarđala broda.

ST
stomugromova
18:45 06.03.2014.

Ruski ratni brod blokira ukrajinsku mornaricu ? Pitajte huntera211 pa ćete saznati da je to greška i da zapravo ukrajinska mornarica blokira ruski ratni brod.

Avatar insideout
insideout
19:07 06.03.2014.

ahahaa, da exclusivne fotografije. dva ukrainsaka broda svjetionika ili radarski reflektori (racon) za navegaciju (koji su tu vezani naj vjerojatnije na remontu), slikani deset puta I jedn slika USrA razaraca I to exclusivne fotografije.. ovo je stvarno sprdacina od novinarstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije