Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čuvajmo prirodu

Ekološko društvo Pan biciklom skuplja stari papir po zgradama

bicikl
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
30.05.2013.
u 12:32

Zarađeni novac mogao bi biti dovoljan da se zaposli jedan djelatnik na pola radnog vremena, sada su angažirana dva mladića

Bicikl stablo čuva naziv je još jedne hvalevrijedne akcije Ekološkog društva Pan iz Karlovca. Tako će u sklopu javnih radova dvojica nezaposlenih mladića posebno izrađenim biciklom obilaziti karlovačke stambene zgrade i druge adrese te prikupljati stari papir, kao što se to činilo u nekadašnjim vremenima.

Tajnica Eko pana Valentina Mesarić objašnjava da će se stari papir prodavati tvrtki Cezar koja je s tom udrugom ima dugoročnu suradnju. Novac koji će se na taj način zaraditi možda će biti dostatan i za zapošljavanje jednog djelatnika na pola radnog vremena.

U svakom slučaju bi trebao biti dostatan za izradu kutija i promotivnog materijala, pa čak i kupnju novog bicikla. Time bi oba radnika mogla istodobno skupljati papir, a ne voziti jedan bicikl u smjenama.

 – Građani i tvrtke koji nam se javljaju na Zeleni telefon često se raspituju o mogućnostima prikupljanja papira, jer su im zeleni otoci predaleko – objašnjava V. Mesarić kako je nastala ideja za pokretanje ovog izvrsnog projekta.

 Trenutačno je prikupljanje starog papira, kao što su, primjerice, stare novine, dogovoreno sa sto karlovačkih ulaza stambenih zgrada, a u suradnji s gradskom tvrtkom Inkasator. Oni koji žele postaviti kutije za stari papir u svojim ulazima, kućama i tvrtkama, mogu se obratiti Eko panu.

Inače, poseban teretni bicikl kojeg će Karlovčani ubuduće zamjećivati na ulicama nabavljen je za 7.500 kuna, a sredstva je donirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva temeljem natječaja “Bolje ideje za EU fondove”, na koji je ovaj projekt prijavljen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije