Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT

Ekološki socijalni forum želi Goli otok pretvoriti u europski gay resort

Goli otok
Petar Glebov/PIXSELL
15.09.2014.
u 16:10

Ne vidim koga bi to u Europi zanimalo da je ondje nekada bio zatvor Informbiroa, kaže predsjednik udruge Aljoša Babić

Među pristiglim inicijativama za revitalizaciju Golog otoka na adresu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom našao se i projekt udruge Ekološkog socijalnog foruma iz Rijeke. Riječ je o projektu 'Goli otok - European Gay Resort Croatia', odnosno ideji da se na tom otoku razvije specijalizirana turistička ponuda za LGBT ('gay' i 'lesbian'/homoseksualni parovi i pojedinci) turističko tržište, kao ciljnu skupinu kojoj Hrvatska do sada nije bila jedna od primarnih destinacija. S istom su se idejom prije godinu dana obratili ministru turizma Lorencinu, no ostali su bez odgovora, kazao nam je predsjednik udruge Aljoša Babić.

- Već smo tada predlagali da se jedna nekretnina namjeni za realizaciju toga projekta. Shvatili smo da je Goli otok idealna destinacija, nenaseljena, čime bi se izbjegla reakcija lokalnog stanovništva, a s druge strane dovoljno blizu drugim otocima, Krku, Rabu i kopnu. Podržavamo i druge ideje o revitalizaciji Golog otoka i razmišljanje da se ondje otvori memorijalni centar, no ne vidim koga bi to u Europi zanimalo da je ondje nekada bio zatvor Informbiroa, to je naša lokalna stvar. Pokazalo se da upravo treba razvijati destinacije na kojima se okupljaju ciljane grupe, kao na Zrću, prilika je to da Hrvatska pokaže svoju otvorenost – kazao je Babić.

>> Zbog Tita se šuti o jamama s hrvatskim kostima

>> Pogledajte Reutersov prilog o Golom Otoku

Komentara 29

MX
MXLCLGTG
16:28 15.09.2014.

Dobra ideja jos bi trebalo i obezbjediti tu lokaciju ali sa istim cuvarima koji su cuvali zatvorenike na golom otoku.

Avatar antuntun55
antuntun55
16:57 15.09.2014.

Slažem se !!!! Jedini uvjet da nema povratka s Golog otoka

DU
Deleted user
16:31 15.09.2014.

"Ne vidim koga bi to u Europi zanimalo da je ondje nekada bio zatvor Informbiroa, kaže predsjednik udruge Aljoša Babić". Aljoša, nije me briga koga u Europi zanima. Zanima nas hrvate, a zanimati će i našu djecu. To je naša povijest. Inače, po toj logici, mogli bi i Jasenovac prenamjeniti u "gay resort", jer Europu ne zanima previše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije