Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE
Povratak na članak

Ekološki prihvatljiv rast povećao bi globalni BDP za 26 tisuća mlrd dolara

Do 2030. godine pametnija ulaganja u čišću energiju, gradove, hranu i korištenje poljoprivrednih površina, te u vodu i industriju mogla bi generirati 65 milijuna novih radnih mjesta

Komentari 3

I1
ing-12345
07:39 06.09.2018.

A koliko bi radnih mjestsa ukinulo. O tome ne pišete. Sigurno trostrku od onih koja bi nastala silovanjem naroda da plaća subvencije za kWh električne energije iz vjetro elektrana 10 puta skuplje nego što je cijena kWh iz hidrocentrala.

VL
ME
Menjik
08:31 06.09.2018.

nisu ni vjetro elektrane toliko dobre za prirodu, ipak se koči 'cirkulacija' vjetra zbog čega bi mogle nastati klimatske promjene.

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:56 06.09.2018.

a za koliko bi bdp porastao sa nastavkom korištenja fosilnih? sličan iznos, ne... s obzirom da je energija iz obnovljivih skuplja od fosilnih izvora, lako je shvatiti da se radi o umjetnom rastu bdp-a. ako znamo da će svi proizvodi biti skuplji u startu radi skuplje energije, jer 'jeftine' nafte neće biti ili će biti jako oporezivano to gorivo, što nam govori računica? da ćemo nominalno imati više novca, ali će sve biti skuplje, znači naša kupovna moć neće porasti, već vjerojatno pasti. probajte nešto sami napraviti, probajte kupiti solarne panele i svu opremu, probajte onda u svojoj radionici proizvoditi nešto koristeći isključivo tu svoju energiju, nemojte autom odlaziti na teren, već nekim e vozilom, kojeg ćete naravno puniti doma, na zelenu energiju. pa mi recite kad ćete vi doći na zelenu granu, u plus, ako ćete morati samo za punjenje e vozila imati priključak struje, a i cijelu elektranu, snage 50-ak kw, da bi mogli svoj auto, a možda i od supruge, ljubavnice, napuniti u nekom razumnom vremenu? nemojte misliti da je struja iz punionica hepa i nekog grada badava, i da dolazi od vjetra i sunca, najveći dio je baš fosilni. probajte vi izbjeći naftu i taj svoj proizvod nekom prodati. probajte par hektara zemlje obrađivati e-traktorom, pa da vidim kolko ćete htjeti novca za kilu npr. krumpira. sve je ovo jedna teška igra, gdje se cilja na ekstra profite na račun subvencija i nameta na neke proizvode, koje će narod, potrošači, plaćati , a država usmjeravati korporacijama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.