Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedostaci projekta

Eko stožer Marišćina upozorava na nedostatke novog centra

mariscina
Goran Kovacic/PIXSEL
01.09.2013.
u 16:00

U Eko stožeru se zalažu za potpuno zaustavljanje projekta ili promjenu načina njegove provedbe

Predstavnicima ekološke udruge Krizni eko stožer Marišćina koji već dulje vrijeme upozoravaju na nedostake projekta gradnje županijskog centra za gospodarenjem otpadom Marišćina i izbor lokacije župan primorsko goranske županije Zlatko Komadina na jučerašnjem je sastanku kazao da se lokacija ne može napustititi, a tehnologija se , kazao je, može poboljšavati.

U Eko stožeru se zalažu za potpuno zaustavljanje projekta ili promjenu načina njegove provedbe, no iz tvrtke Ekoplus tvrde da je, unatoč različitim stručnim stajalištima , predviđena tehnologija mehaničko-biološke obrade otpada ekološki potpuno prihvatljiva i da u Europi istu metodu koristi 450 odlagališta otpada. Sadašnje privremeno odlagalište će se nakon uređenja centra sanirati , a primarna selekcija otpada čiju važnost Eko stožer Mariišćina ističe kao važan segment gospodarenja otpadom, riješavat će komunalna društva općina i gradova.

>> Eko stožer Marišćina organizira akciju \'Ne dvoji - odvoji!\'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije