Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi Hrvatskog CK

Ekipa Mladeži CK vinkovačke gimnazije viceprvak Hrvatske

Crveni križ (1)
Anton Ficko/ VLM
13.05.2013.
u 09:57

Čak 699 škola sudjelovalo je na državnom natjecanju Mladih Hrvatskog CK čija je završnica održana u Novom Vinodolskom

Ekipa Mladeži Crvenog križa vinkovačke gimnazije Matije Antuna Reljkovića, koja je predstavljala Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, osvojila je drugo mjesto na Državnom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa održanom u Novom Vinodolskom.

Državno natjecanje Mladih Hrvatskog CK održano je kao velika završnica nakon prethodno održanih izlučnih natjecanja na gradskim, a potom međužupanijskim razinama, na kojima je sudjelovalo ukupno 699 škola.

Ekipe su rješavale pismene testove iz prve pomoći, povijesti i djelatnosti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Hrvatskog Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava, Deklaracije o ljudskim pravima i Konvencije UN o pravima djeteta, te praktične zadatke iz znanja i vještina pružanja prve pomoći na pozicijama s više ozlijeđenih osoba.

Osvajanjem naslova državnog viceprvaka, ekipa Mladeži vinkovačke gimnazije koju su činili Kamelija Horvatović, Martina Neferanović, Andrea Rupčić, Mia Tominac, Matej Lovrić i rezerva Josipa Delaš, pod vodstvom mentora prof. Krunoslava Marijanovića, postigla je najveći dosadašnji uspjeh ekipa koje su predstavljale Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci na državnim natjecanjima.

>>Predstavljena knjiga \'Vinkovci, grad na dlanu\' Vladimira Ćirića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije