Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Slavili Đurđevdan usred parka i šokirali njemačku policiju!

Berlinska policija u nedjelju je iz jednoga javnog parka otjerala oko 150 državljana Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su ondje u sklopu proslave Đurđevdana na ražnju 'okrenuli' 12 janjaca
08. svibnja 2018. u 11:34 162 komentara 56959 prikaza
Usred parka u Berlinu okrenuli su 12 janjaca na ražnju
Foto: Facebook/Privatan album
Pogledajte galeriju 1/7

Berlinsku policiju dočekao je u nedjelju neobičan prizor u parku Friedrichshain u Berlinu. 

Radnici na gradilištu predviđanje Želite raditi u Njemačkoj? Ovo istraživanje bi vas moglo zanimati

A kao pomoć pri rješavanju problema morali su pozvati i vatrogasce

O čemu je riječ i gdje je nastao problem? Berlinska policija u nedjelju je iz jednoga javnog parka otjerala oko 150 državljana Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su ondje u sklopu proslave Đurđevdana na ražnju 'okrenuli' 12 janjaca.

"U parku Friedrichshein zatekli smo oko 150 osoba okupljenih oko 12 ražnjeva na kojima su se pekli janjci. Ražnjeve su pokretali elektromotori priključeni na automobilske akumulatore“, priopćila je policija. Nakon kraćeg uvjeravanja i uzimanja osobnih podataka, okupljeno društvo je pečene i napola pečene janjce utovarilo u osobne automobile te se udaljilo iz parka, stoji u izvješću.

Berlinski dnevnici, među kojima i Berliner Morgenpost, pišu da se radilo o osobama s "njemačkim, bosanskohercegovačkim i hrvatskim“ državljanstvom. Paljenje roštilja u nekim je parkovima dopušteno samo na određenim mjestima, no to se ne odnosi na travnate površine, kao što je bio slučaj u Berlinu. Za uništavanje travnjaka predviđene su kazne i do 5000 eura.

U komentarima ispod objave ove vijesti na Facebook stranicama berlinske policije stoji da se radilo o Romima koji su u nedjelju slavili praznik Đurđevdan.  

Berlinska policija morala je taj događaj popratiti na svojim društvenim mrežama.

Ipak su morali razmontirati improvizirane ražnjeve, a dobili su i strogo upozorenje te su uz to imali dovoljno sreće da ih policija zbog ''dobre suradnje'' nije prijavila. 

Policajci su ipak morali uzeti podatke zbog pisanja izvješća uredu za javni red u Friedrichshain-Kreuzbergu koji nije radio u nedjelju tako da veselo društvo iz BiH još čeka odluku o tome hoće li dobiti novčanu kaznu

migranti nakon napada Nijemci ogorčeni na migrante: Ovo nam je hvala za pomoć?! Ukupno se na tečaj prijavio 289.751 migrant Poražavajući rezultati Migranti ne žele učiti jezik 'obećane zemlje' Karl Marx Revolucionarni filozof Dvjestota godišnjica rođenja: Karl Marx i dalje izaziva podjele
Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona
 • prajdali100:

  Nema nikakve šanse da ovaj jadni portal objavi da se radi o Srbima.Povraća mi se.....

 • hr.eu:

  Svi mediji u Njemačkog izvješćuju da je riječ o SRBIMA koji slave Đurđevdan, jedino VL i mediji u Hrvatskoj to kriju, jer nije dopušteno pročitati i čuti išta gdje bi "miroljubivi i simpatični Srbi, koju su isti kao i mi" ... prikaži još! bili obilježeni u negativnom kontekstu. Beogradska čaršija i službe izvrsno kontroliraju medijski prostor u Hrvatskoj, čestitke.

 • Avatar Toni Broo
  Toni Broo:

  Njemačka policija je objavila da su pekli janjce povodom "pravoslavnog uskrsa", a zapravo se radi o Đurđevdanu koji su prije dva dana slavili Srbi i pravoslavci, u ovom slučaju bosanski Srbi.