Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog arbitraže
Povratak na članak

EK: Slovenija predala pismo s prijedlogom tužbe protiv Hrvatske

Slovenija namjerava tužiti Hrvatsku na temelju članka 259 zbog nepoštivanja arbitražne odluke o granici

Komentari 137

AN
anthropos
15:46 16.03.2018.

Plenković bi prodao i pola Hrvatske ako je to u interesu eu

VL
AN
anthropos
15:02 16.03.2018.

Hr vlada ne zna šta će, bave se glupostima samo kad bi dobili milijardi kuna, možda bi nešto smislili

VL
Avatar 123456
123456
13:58 16.03.2018.

kranjci vi ste stvarno blesavi. Pa kaj vas nije sram? Stalno pokušavate varati, krasti, otimati podmuklo, javno, besramno. Do sad sve izgubili sve sporove i nikak da se opametite. Fuuuuuuj!!

VL
NO
nogogaz
14:33 16.03.2018.

Izgleda da slovenija ipak ne moze tuzit hrvatske bez naseg suglasja....znaci vlada dala suglasje!?

VL
BL
bljak007
14:23 16.03.2018.

E Cerar i Erjavec,e nebute več plavali u našem moru, tam gor mate svojo valo. Pa nek vam mater pjeva, plavaj plavaj erjavec moj, savudrijska vala je jzdaj adran tvoj.

VL
RI
rightside
14:57 16.03.2018.

koliko se sjecam nijedna clanica nemoge samostalno i bez one druge strane tu ista poduzimat,,a mozda je slovencima plenkovic i odobrio da mogu tuzbu napisat,ko zna? a sta se same tuzbe tice,, ako itko u EK misli da su slovenci u pravu usprkos tome sta su napravili u toku procesa, to bi morao bit signal hrvatskoj, tj nekom od nasih politicarima,(ne plenkovic) da lupi po stolu i jasno pokaze da to bez obzira na pritisak iz reu nece proci, po cjenu hrvatskog izlaska iz eu i zatvaranja granice do strane zlovencov,,pa nek onda onaj i dalje scipa plenkija za zicugu i nek mu salje puse,,))

VL
AR
Argos
02:17 17.03.2018.

Malešna slavenija digla nogu da joj kopito stave...

VL
NO
nogogaz
14:29 16.03.2018.

Pa kako to? HDZ i advokati...ucili naš balkanski narod kako slovenija nikako ne moze tuzit hrvatske bez naseg suglasja....eeee pa izgleda kako ipak može....jel prijatelju "navijeke"? Slovenija hoce na sud i pravnim putem do kraja...a plenki se dogovara kako bii arbitraznu presudu preimenovali u prijedlog EU komisije i kao takvog plenki bi ga prihvatio i implementirao. Kaze plenki u EU kako mu je zao sto nema manevarskog prostora da postuje medunarodno pravo i prihvati arbitrazu zato sto je to politickim putem zabrania sabor prije izbora. Plenki zna da imamo nade malo popravit presudu arbitraznog suda samo ako prihvatimo meksu politicku variantu u obliku prijedloga EU komisije....ako dodje do tuzbe sud EU u potpunosti potvrdi arbitrazu kakva je.

VL
NB
Ne_Bumo_Se_Dali
20:38 16.03.2018.

"Prema proceduri, prije nego što jedna država članica pokrene postupak protiv druge članice prvo se mora obratiti Europskoj komisiji s takvim prijedlogom. Komisija ima tri mjeseca za odgovor na taj prijedlog. Komisija može prihvatiti prijedlog i onda ona preuzima tužbu. A ako ne prihvati prijedlog ili uopće ne odgovori, država članica koja tuži može sama podnijeti tužbu pred Sudom EU-a." Ovo je krajnje nelogično, jer preuzimanjem tužbe Komisija se u konkretnom slučaju unaprijed stavlja na jednu stranu, onu čiju je tužbu preuzela. Stoga bi jedino bila logična odluka Komisije da odbije prihvatiti tužbu te da se Slovenija sama s istom tužbom obrati Europskom sudu

VL
NA
navijeke
14:26 16.03.2018.

Najkomičnije u cijeloj toj priči je to što ovim pismom Slovenija izrijekom priznaje kršenje međunarodnog prava, jer je "presuda" korumpiranog suda prestala biti valjana i pravno je nepostojeća od 29. prosinca prošle godine. Toplo zahvaljujem hiperpametnoj slovenskoj vladi na još jednom autogolu kojim je zabila zadnji čavao u lijes slovenskog 'Drang nach Osten'. :)

VL
Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
13:55 16.03.2018.

" Ostajemo spremni za posredovanje " ..... @Mađarska Ina ne buš jedril po Piranskome vanka !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.