Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primili na znanje

EK: Shvatili smo što je Dačić htio reći, ali ne komentiramo izjave

'Serbian Socialist leader Ivica Dacic speaks during the 8th Congress of Socialist Party of Serbia in Belgrade in this December 11, 2010 file photo. Dacic received a mandate on June 28, 2012 to form a
Reuters/Pixsell
15.10.2012.
u 20:06

Poručuju kako je za Srbiju važna reforma pravosuđa te hvatanje u koštac s korupcijom i organiziranim kriminalom

- Europska komisija primila je na znanje ono što je javljeno da je rekao srpski premijer, ali mi ne dajemo nikakve opaske ili osvrte na izjave političara - izjavio je danas u Bruxellesu glasnogovornik u Europskoj komisiji Peter Stano odgovarajući na pitanje novinara kako Europska komisija gleda na izjavu premijera Dačića koji je rekao da \"ulazak Srbije u Europsku uniju koče oni koji izgubili Drugi svjetski rat, dok je Srbija bila među pobjednicima u tom ratu\" te je li Komisija drži da je ta izjava \"uvredljiva za neke članice EU\", doznaje agencija Beta.

>>Dačić: Oni koji su počinili zločine nad Srbima ne puštaju Srbiju u EU

Stano je dodao kako je povjerenik za proširenje EU Štefan Füle  Beogradu objasnio kako se \"srpske vlasti moraju usredotočiti na ono što je od primarne važnosti\".

- Ono što je važno za tu zemlju je posebno reforma pravosuđa, hvatanje u koštac s korupcijom i organiziranim kriminalom, zaštita manjina i ranjivih skupina, sloboda medija, a za srpske građane je bitno poduzimanje mjera za smanjivanje priliva azilanata kako bi se održao EU režim bez viza, što znači sprečavanje zloupotrebe vizne liberalizacije - pojasnio je Peter Stano.

Komentara 12

OB
-obrisani-
21:46 15.10.2012.

Sada dolazi na red poslije viza vojvodina naplata oduzete njemacke imovine vracanje foldojcerima zemlju i osamostaljenje vojvodine vojvodina nikada nije bila srpska naprid toma grobar

OB
-obrisani-
21:46 15.10.2012.

15.10.2012. u 20:49h crna vrana je napisao/la: Ovaj pametnjaković s fotke misli da će vrijeđanjem poboljšati položaj Srbije glede početka pregovora s EU. Posljedica njegovog nekontroliranog verbalnog ispada i napada na Njemačku bi prije mogla biti suspenzija bezviznog režima. Veliki državnik , nema što ! -------------------------------------------------------- Zabole nas patka baš za tu nakardnu EU u kojoj švabe ghlumataju nekakve gazdurine!!! Traba ih vratiti tamo gde su bili 1945. godine, i jedino tada budu "dobri" i nikako drugačije, a mi znamo ko ih je to bio pripitomio i na koji način!!! SArbija pravi uskoro ugovor sa Ruskom Federacijom i odatle i idu stavovi Ivice Dačića i njegova smnelost za tako nešto!!!.

CV
crna vrana
20:49 15.10.2012.

Ovaj pametnjaković s fotke misli da će vrijeđanjem poboljšati položaj Srbije glede početka pregovora s EU. Posljedica njegovog nekontroliranog verbalnog ispada i napada na Njemačku bi prije mogla biti suspenzija bezviznog režima. Veliki državnik , nema što !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije