Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neslužbeni rezultati

Egipćani izabrali - 60 posto podržalo islamistički ustav

egipat (1)
Foto: Reuters
1/4
24.12.2012.
u 10:12

Oporba zahtijeva reviziju glasovanja zbog sumnje u namještanje. Čekaju se službeni rezultati

Iako su rezultati još uvijek neslužbeni, čini se kako su se Egipćani opredijelili za islamistički državu. Svjetski mediji pišu kako je za ustav predsjednika Mursija i njegove Muslimanske braće na referendumu glasalo 60 posto Egipćana.

Oporba zahtijeva reviziju glasovanja zbog sumnje u namještanje.

Referendumsko glasanje obilježilo je niz prosvjeda i sukoba. 

Mursijevi islamističkii pobornici tvrde kako će ustav osigurati prijeko potrebnu tranziciju prema demokraciji, stabilnost i pomoć za narušenu ekonomiju, dok udružena opozicija predsjednika opominje jer ustav ignorira kršćane koji čine oko 10 posto stanovništva, ali i žene. 

Sva vlast i dalje ostaje u rukama predsjednika Mursija, a izbori se moraju raspisati u zakonskom roku od tri mjeseca. 

>>Egipćani se opredjeljuju za islamizam ili sekularnu državu

 

 

Komentara 29

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:46 24.12.2012.

Hm Još jedan povratak u prošlost. Slijedeća faza je Irak, Iran, Afganistan, Sirija, muslimanska revolucija. Postaje sve opasnije i bure baruta na tom geografskom prostoru, sve je veće, a fitilj sve krači.

IR
irani.
11:01 24.12.2012.

Svega 60 % ?

Avatar madcap
madcap
11:27 24.12.2012.

Ništa se u Egiptu ne događa što se nije događalo i kod nas i u ostalim zemljama u kojima je na početku tranzicije vlast ugrabila desnica. Sad će proći malo vjerskog ispiranja mozga, pljačku, i sve ostale blagodati koje smo i mi prošli. A onda će ih policija za kojih 5-15 godina loviti jednog po jednog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije