Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog

Egipatski milijarder ponudio se kupiti otok u Mediteranu za sklonište izbjeglicama

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
04.09.2015.
u 10:05

Postoje deseci napuštenih otoka na kojima bi mogle živjeti stotine, tisuće izbjeglica – rekao je Sawris i procijenio da bi jedan takav otok mogao stajati između 10 i 100 milijuna dolara

I dok Europa još traži rješenje izbjegličke krize, egipatski milijarder predložio je vlastiti plan. Ponudio je kupiti otok u Mediteranu kamo bi se migranti koji bježe iz Sirije i drugih konfliktnih regija sklonili sve dok u njihovim zemljama ne bude dovoljno sigurno da se vrate, piše Huffingtonpost.

Procjenjuje se da je telekomski magnat Naguib Sawris "težak" oko 2,9 milijardi dolara. Na Twitteru je sugerirao da mu Italija ili Grčka prodaju otok na kojem bi proglasio neovisnost i primio migrante, dao im posao koji bi nastavili graditi u novoj domovini. Predložio je i da to bude privremeno rješenje dok se migranti i izbjeglice ne vrate u vlastite kuće.

– Naravno da je izvedivo – rekao je Sawris za Agence France-Presse o svome planu.

– Postoje deseci napuštenih otoka na kojima bi mogle živjeti stotine, tisuće izbjeglica – rekao je Sawris i procijenio da bi jedan takav otok mogao stajati između 10 i 100 milijuna dolara.

Ostalo je nepoznato razmišljaju li vlade dviju spomenutih zemalja o Sawrisovu prijedlogu. 

 

 

 

>> Očajne izbjeglice sukobile se s policijom i legle na prugu

Komentara 24

DU
Deleted user
11:09 04.09.2015.

Zašto im ne kupi 100 000 km2 u Egiptu, pa tamo je isto lijepo. Znaimljivo je kako arapska braća tretiraju Sirijce kao životinje i najrađe bi ih sve preselili u Europu .... malo ste se zaigrali sa lovom drugovi.

DM
dr_max
11:42 04.09.2015.

Ideja nije loša, ali 90% ih želi tamo gdje ih čeka džeparac, inače bi i u Turskoj bilo dobro.

CI
cicibela
14:34 04.09.2015.

Ne treba njima sklonište, nego Njemačka i Europa kao krava muzara na kojoj će parazitirati dok joj ne promijene krvnu sliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije