Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U zračnom udaru

Egipatski MUP za Večernji: Istina, ubijen je vođa skupine koja je otela Salopeka!

Tomislav Salopek
Foto: Privatni album
23.08.2015.
u 22:35

Rashid Abu Qassim ubijen je na poluotoku Sinaju, a trenutno se vodi potraga za njegovim zamjenicima koji su odgovorni za otmicu

Egipatski mediji pišu da je tamošnja vojska u zračnom udaru na području Šiek Zuwaid, na poluotoku Sinaju, ubila Rashida Abu Qassima, vođu vojnog krila ISIL-a koje je odgovorno za otmicu i pogubljenje hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka. Informaciju su za Večernji list potvrdili iz Ministarstva unutarnjih poslova Egipta. Egipatske snage sigurnosti i vojska od Salopekove otmice operiraju na tom području.

>> Ispovijest vozača Tomislava Salopeka: Bilo je strašno, vikali su da će nas ubiti

Trenutno se vodi velika potraga za Qassimovim zamjenicima Salamom Dahbishem i Shadijem al Maniyom koji su po svemu sudeći odgovorni za otmicu 31-godišnjeg Salopeka u Kairu 22. srpnja. Egipatska vojska uspjela je potisnuti teroriste koji se sada nalaze na nepristupačnom području južno od grada Rafah. Predsjednik Egipta Abdel Fattah al Sisi obećao je kako vojna operacija neće stati sve dok ne porazi teroriste i dok pred lice pravde ne dovede ubojice Tomislava Salopek.

>> Teroristi su od francuske tvrtke CGG za Salopeka tražili 30 milijuna dolara

Komentara 21

DU
Deleted user
16:02 23.08.2015.

koja ga je otela I ODSJEKLA mu glavu, sta se tu folirate prenemazete I pravite blesavi, kad su one klali, drzali ste odje slike mjesec dana na naslovnim stranicama a sad svi mutavi. ako mu nisu odjekli glavu kad see vraca za hrvatsku, sto je sa njim dje je...da vas cujem

DU
Deleted user
16:30 23.08.2015.

Vecernji, ako vec kopirate informacije iz drugih novina ili wikipedije, barem promijenite font i bijelu pozadinu

KR
kruško1
16:19 23.08.2015.

joj suplja prica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije