Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestoki zračni udari

Ubijen vođa terorističke skupine koja je otela i ubila Tomislava Salopeka

Egipat
Foto: Reuters/PIXSELL
04.08.2016.
u 23:02

Abu Dua al-Ansari ubijen je u žestokim zračnim udarima egipatske vojske na grad Arish, uporištu terorističke Islamske države u Egiptu

Vođa terorističke skupine, koja je planirala i izvela otmicu i egzekuciju hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, koji je otet 22. srpnja 2015. na području Kaira gdje je radio za francusku grupu Compagnie Generale de Geophysique, ubijen je u žestokim zračnim udarima egipatske vojske na grad Arish na poluotoku Sinaju, uporištu terorističke organizacije Islamske države u Egiptu.

Glasnogovornik egipatskih vojnih snaga, pukovnik Muhamed Samir, potvrdio je kako je u tom napadu ubijeno više od 45 terorista među kojima i jedan od najopasnijih i najtraženijih terorista u Egiptu, Abu Dua al Ansari, vođa skupine Ansar Bait al-Maqdis koja se zaklela na vjernost ISIL-u i kalifu Abu Bakr Al Bagdadiju.

Osim za ubojstvo Tomislava Salopeka i niz terorističkih napada, Abu Dua al-Ansari odgovoran je i za rušenje ruskog putničkog zrakoplova iznad poluotoka Sinaja pri čemu je poginulo 224 putnika i članova posade, što je najveća nesreča u povijesti civilnog ruskog zrakoplovstva.      

>> Makedonci uhitili četvoricu ISIL-ovaca, za trojicom se još traga

Komentara 15

Avatar toxic alien
toxic alien
23:55 04.08.2016.

Nadam se da nije samo taj vodja platio glavom. Njih sve treba pomesti sa lica zemlje.

Avatar Abcd....
Abcd....
12:17 05.08.2016.

Tomislava su ubili americki i saveznici rezima iz tel aviva.

Avatar Cabeção desmiolado
Cabeção desmiolado
00:11 05.08.2016.

ovo je za opomenu svima koji nisu muslimani da nemaju sto traziti i tim talibanskim i balijskim jazbinama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije