Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dogovor u bruxellesu

Edita Tahiri: Simboli kosovske države uz punktove na granicama

kosovo (1)
Reuters/Pixsell
05.12.2011.
u 22:30

Šefica prištinskog tima u pregovorima sa Srbijom, najavila je postavljanje zastave i drugih državnih simbola Kosova nedaleko od zajedničkog carinskog punkta u neutralnoj zoni

Edita Tahiri, šefica prištinskog tima u pregovorima sa Srbijom, najavila je postavljanje zastave i drugih državnih simbola Kosova nedaleko od zajedničkog carinskog punkta u neutralnoj zoni, što je, kako tvrdi, dogovoreno u Bruxellesu, piše beogradski B92 pozivajući se na kosovski KiM Radio.

- Sve državne simbole postavit ćemo na jedan centimetar od zajedničkog objekta. Ta neutralna zona je zajednička zona i na njoj ni sada nema obilježja Kosova. Znači, državni simboli će biti tamo gdje su prisutni i sada - pojasnila je Tahiri dodajući kako će zajednički objekti te vrste biti postavljeni na šest "graničnih točaka", a ne samo na sjeveru Kosova. Ona kaže da je u sporazumu o integriranom upravljanju graničnim prijelazima "jasno precizirano da će Eulex imati ulogu promatrača".

- Eulex će djelovati u skladu sa svojim mandatom na Kosovu, a to je jedino potpora provođenju vladavine zakona - rekla je šefica prištinskog tima naglašavajući kako je "ovim sporazumom Srbija priznala granicu s Kosovom".

- U točki šest ovog sporazuma jasno se kaže da će se na graničnim prijelazima sa Srbijom provoditi zakoni i jedne i druge strane, na srpskoj strani će vrijediti srpski, a na kosovskoj, kosovski zakoni. Bit će nazočan i Eulex, koji će biti jedna vrsta jamca za potpuno provođenje sporazuma - rekla je Edita Tahiri.

Navodeći da je "cilj barikada na sjeveru Kosova bio ne dozvoliti policajcima i carinicima Republike Kosovo da odu na sjever", ali "sada je Srbija službeno prihvatila njihovu nazočnost i shodno tome i barikade će biti uklonjene", a "ako se one ne uklone, teret biti na Srbiji i Srbima".

Ključne riječi

Komentara 80

AB
A.B.
19:09 06.12.2011.

@vinotok mozda je doslo vrijeme da se pitas dali su srbi takvi kakvi jesu jer im je drzava takva kakva je. ili im je drzava takva kakva jeste, jer su srbi takvi kakvi su.

KO
Kosovac
00:33 06.12.2011.

Oooo aspida Tahiri će da postavi zastave na prelaze.. Odlično sad mogu da se igram piromana, od malog deteta mi je to neispunjena želja!!!

Avatar cro1com
cro1com
08:14 06.12.2011.

I ja sam Albanac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije