Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
covid-19
Povratak na članak

ECDC objavio novu koronakartu: Hrvatska i dalje u tamnocrvenom, kao i velik dio Europe

ECDC inače objavljuje novu kartu o stanju pandemije u zemljama EU svakog četvrtka

Komentari 17

OK
okozaoko
15:48 18.11.2021.

Vidi vraga, Island i Danska su također tamno crveni kao i mi a cijepili su skoro 90% stanovnika. Neka nam to malo Beroš objasni. Pa i Portugal, kojeg su im puna usta, opet ima puno novozaraženih a cijepili su ogromann postotak stanovništva!

VL
ST
stefj
16:23 18.11.2021.

Lijepo se vidi prelijevanje, tj. smjerovi širenja. I, opet, to nema veze s cijepljenjem... Do sada se niti jedan virus nije ovako pratio, siguran sam da su se virusi na taj način pratili i proteklih desetljeća, imali bismo isto crvene karte kao i sada. Razlika je u tome da sada izgleda postoji samo jedan virus, dok su ostali nebitni za politiku i medije... Cijepljenje neće spriječiti širenje virusa, može ga možda malo usporiti, no trebalo bi ipak smanjiti smrtnost. Uostalom, to se vidi i iz statistike (kakva god ona bila), a to je da imamo skoro duplo više zaraženih nego u vrhu prošle godine, a imamo ipak manje umrlih (još uvijek). Prošle godine su brojke išle i preko 90 mrtvih na nekih 3-4000 zaraženih, danas na preko 7000 imamo 60. Da imamo nekih 90% cijepljenih, ta brojka bi bila oko 30, te onda ne bismo imali nikakva odskakanja od godišnjeg prosjeka... Ovako na ovaj broj umrlih koji se "računa" dodajte još nekih 50% radi izostanka liječničke skrbi. Tako nekako je ispala prošla godina...

VL
NI
Nini istrijan
17:57 18.11.2021.

Prosli smo granicu od 10 tisuca umrlih tj danas je 10050 umrlih osoba od Covida ili 245 osobe na 100000 stanovnika, Ovo naravno ide na gore i tvrdoglavost naroda koji nece da se cijepi pokazuje vidne nedostatke u nacinu razmisljanja ljudi. Cijepivo sigurno ne zasticuje 100% ali to ne cine ni ostala cijepiva npr.protiv gripe ili malarije,Cjepiva samo smanjuju rizik za oboljevanje i uvecavaju mogucnost ozdravljenja za osobe koje bi u normalnim okolnostima umrle(pacijenti sa mnogim drugim dijagnozama),

VL
AN
anthropos
16:04 18.11.2021.

Tako je kad vlada ulica

VL
FO
fortinaf
15:23 18.11.2021.

Na karti se lijepo vidi gdje su Vlade svijeta dopustile antivakseraške derneke! Gdje god je tamnocrveno tamo smrt i bolest vlada... dok ti isti nazivaju doktore i znanstvenike zločincima i sotonama! A ne shvaćaju da što god kažu za njih, zapravo govore o njima samima! Jadna je naša Hrvatska!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.