Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'božje pismo'

E-Bay prodaje pismo Alberta Einsteina za 3 milijuna dolara

albert einstein,božje pismo (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.10.2012.
u 15:18

Pretpostavlja se da će pismo s originalnom kuvertom, poštanskom markicom i žigom na aukciji, koja će se na stranici www. einsteinletter.com održati od 8. do 18. listopada, postići barem dvostruko veću cijenu od početne

Pismo koje je godinu dana prije smrti napisao genijalni fizičar Albert Einstein ovog će mjeseca biti ponuđeno na aukciji na e-Bay-u po početnoj cijeni od tri milijuna dolara.

Tzv. ''božje pismo'' Einstein je napisao 3. siječnja 1954. godine u Njemačkoj, a njegov sadržaj refleksije su na razmišljanja filozofa Erica Gutkinda, odnosno na Gutkindovo djelo '' Izaberi život: Biblijski poziv na revolt'', piše Reuters.

– Biblija je skupina počasnih, ali primitivnih legendi koje su ipak prilično djetinjaste – samo je djelić Einsteinovih razmišljanja o religiji, Bogu i tribalizmu koje je iznio u pismu koje je, po mišljenju mnogih povjesničara, od velikog kulturnog značaja.

Pretpostavlja se da će pismo s originalnom kuvertom, poštanskom markicom i žigom na aukciji, koja će se na stranici www. einsteinletter.com održati od 8. do 18. listopada, postići barem dvostruko veću cijenu od početne.

U svakom slučaju, bit će to daleko veći iznos od 400.000 dolara koliko ga je 2008. godine na aukciji u Londonu platio sadašnji vlasnik.

>>Pištolji Bonnie i Clydea prodani za pola milijuna dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije