Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DZS:

U studenome broj zaposlenih smanjen za više od 9.500 osoba

burza
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
30.12.2015.
u 12:04

Nakon uobičajenog rasta zaposlenosti uoči i za vrijeme turističke sezone, od kolovoza broj zaposlenih neprestano pada

U studenome je u Hrvatskoj bilo ukupno oko 1,319 milijuna zaposlenih, što je za 9.528 osoba ili 0,7 posto manje nego mjesec dana prije, pokazuju u srijedu objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Nakon uobičajenog rasta zaposlenosti uoči i za vrijeme turističke sezone, od kolovoza broj zaposlenih neprestano pada.

Tako je u pravim osobama u studenome bilo ukupno 1,112 milijuna zaposlenih, što je za otprilike 6.240 osoba ili 0,6 posto manje nego mjesec dana prije.

U obrtu i slobodnim profesijama istodobno je broj zaposlenih smanjen za 1,7 posto ili oko 3.180 osoba, na njih ukupno 185.604.

Broj zaposlenih osiguranika poljoprivrednika pao je, pak, u studenome, u odnosu na prethodni mjesec, za 0,5 posto ili 102 osobe, na njih 20.856.

Prema prije objavljenim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), na kraju studenoga je broj nezaposlenih dosegnuo 284.657, što je za 8.884 osobe ili 3,2 posto više nego mjesec dana prije.
Pritom je, prema podacima DZS-a, stopa registrirane nezaposlenosti porasla sa 17,2 na 17,7 posto. 

>> Hans-Werner Sinn: Problemi eurozone mogli bi se ponovno pojaviti 

>> Nezaposlenost u Hrvatskoj porasla u listopadu, u EU stagnirala na najnižoj razini u 6 godina

Komentara 7

DU
Deleted user
13:31 30.12.2015.

Ma muljate! Kako to kad su SDPovci i koalicijski partneri izjavili da dnevno zaposljavaju 500 novih osoba? Da nije odvec tragicno bilo bi smijesno.

BR
brojevi
16:29 30.12.2015.

Naslov članka nije u duhu naziva koalicije H. raste! U studenome broj nezaposlenih raste za više od 9.500 osoba.

MA
marinbarin
16:48 30.12.2015.

S obzirom da je nemoguce doci u kontakt sa administratorom komentara na drugi nacin, ostavljam prijedlog ovdje iako mi prijeti opomena po clanu 7, naime polemiziranje sa administratorom. Radi se o tome da mnogi od nas ne znaju zasto suu dobili opomenu ili zabranu komentiranja. Ukazivanje na tocku u pravilniku nije dovoljno. Je li ne bi mogli uz takvu obavijest jednostavno zalijepiti i komentar koji je sporan? Evo zadnja obavijest je da sam zgrijesila po cl 1, izazivanje mrznje na nacionalnoj, religioznoj ili seksualnoj osnovi. Nakon sta sam pregledala moje komentare nisam nasla nista takvog i zato bi mi bitno olaksalo ako bi mi konkretno ukazali na to sta je pogresno a ne sa ovakvim opcenitim opisima. Vjerojatno se i drugi komentatori slazu samnom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije