Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukrali tisuće kuna

Džepari operiraju po Istri: Bez novčanika ostale tri žene

krađa, novčanik
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
01.08.2014.
u 13:12

Kako si se izbjegli ovakvi događaji, policija ponovno upozorava građane i turiste da dobro paze na novčanike, sve vrijedne stvari koje nose u džepu, torbi, ruksaku ili vrećici

Dovoljna je mala neopreznost da netko postane žrtvom džepne krađe, a kada to primijeti lopov je već daleko. Potvrđuju to i novi slučajevi iz Istre gdje policija traga za nepoznatim kradljivcima čije su žrtve bile žene kojima su kradljivci, iskoristivši gužvu i njihovu nepažnju, iz torbica ukrali novčanike.

U Puli su u Ulici Sergijevaca istoga prijepodneva, u srijedu, 59-godišnjakinja iz Medulina i 23-godišnjakinja iz Vodnjana ostale bez novčanika, a u Poreču je u večernjim satima u Eufrazijevoj ulici bez novčanika ostala 47-godišnja Čehinja. Šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, policija ponovno upozorava građane i turiste da dobro paze na novčanike, sve vrijedne stvari koje nose u džepu, torbi, ruksaku ili vrećici jer su "laka meta" vještih kradljivaca. Najčešće su džepne krađe  na mjestima gdje se kreće veći broj ljudi pa tako kradljivci koriste gužve u autobusima, lokalima i kafićima, čekaonicama, zdravstvenim ustanovama, na tržnicama, na raznim javnim okupljanjima, plažama i drugim ''prometnim'' mjestima.

Kradljivci mogu biti i žene i muškarci, starije i mlađe osobe, a uglavnom rade u skupinama – jedna osoba odvlači pozornost, dok druga zavlači ruku u džep ili torbicu i izvlači novčanik te ga predaje trećoj osobi, koja potom nestaje u gužvi.

>>Lopovi ne uzimaju predah: Obijaju vrata i razbijaju prozore

Komentara 1

DU
Deleted user
15:00 01.08.2014.

Nazalost smo ulaskom u EU dosli u mogucnost uzivati u vjestini izvlacenja novcanika kojom do perfekcije vlada odredjeni narod nastanjen najvecim dijelom u Rumunjskoj, Bugarskoj i Slovackoj. Ti isti vec godinama taj zanat upraznjavaju u Rimu, Veneciji ili Pragu, te drugim velikim gradovima u Europi. Samo je pitanje vremena kada ce u vecim grupama navaliti na hrvatske turisticke centre!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije