Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo mladića

Džemalu Palošu ipak nije izrečena presuda: pozvat će vozača autobusa kao svjedoka

Džemal Paloš
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
19.10.2018.
u 12:14

Sudsko vijeće zaključilo je da je potrebno preotvoriti raspravu kako bi se utvrdilo u kojem je stupnju afektivne tenzije bio optuženik u trenutku počinjenja djela

Džemalu Palošu (62) danas ipak nije izrečena presuda zbog lanjskog ubojstva Ante Škembera (29) u zagrebačkoj Sloboštini.

Sudsko vijeće zaključilo je da je potrebno preotvoriti raspravu kako bi se utvrdilo u kojem je stupnju afektivne tenzije bio optuženik u trenutku počinjenja djela, zbog čega će se pozvati psihijatrijskog vještaka na iduće ročište. Osim toga, pozvat će i vozača autobusa kao svjedoka jer je on bio jedini koji je mogao čuti sve detalje verbalne svađe između Džemala Paloša i žrtve, dok su svi drugi svjedoci koji su bili putnici u autobusu tek djelomično čuli ili vidjeli tu svađu.

Iduća rasprava je zakazana za 16. studenoga. 

Sve se odigralo nakon što je 29-godišnjak ušao u ZET-ov autobus 268 koji vozi na liniji između zagrebačkog Glavnog kolodvora i Velike Gorice, a da nije platio kartu, a kako ga vozač autobusa nije želio pustiti, nastala je prepirka između njih u koju se potom umiješao Paloš koji je bio putnik u autobusu. 

Paloš je rekao da je Škember nasrnuo na njega i, između ostalog, udario ga šakom u bradu.

– Podignuo sam ruke kako bih se branio, on me i dalje udarao i tada je u meni proradio instinkt ratnika te sam uzeo nož skakavac koji sam dobio još u vojsci 1990. godine. Izvadio sam ga samo kako bi se taj momak uplašio i pustio me na miru, uopće nisam mahao njime nego sam ga samo držao u ruci. U jednom trenutku mi se sve zamračilo i uopće ne znam kako se Ante Škember napiknuo na nož. Nakon što sam došao sebi, on je otišao prema stražnjem djelu autobusa, a na odjeći mu uopće nisam vidio krv niti da je ozlijeđen. Da jesam, pozvao bih hitnu – rekao je Paloš ranije na sudu.

Džemal Paloš
1/8

Komentara 37

AL
alkar2013
12:33 19.10.2018.

Drugar će postat počasni član ZET-a s dpživotnim besplatnim pokazom, uz uvjet da nosi "skakavac" u džepu kad god se koristi ZET-ovim prijevozom.

DU
Deleted user
12:55 19.10.2018.

ahahaaa, koja nakarada od drzave, u svakoj drugoj normalnoj drzavi dobio bi u startu 5 godina zbog nosenja noza. a ako ga oslobode onda treba sudiji ubiti dijete.

KA
Karloho
12:34 19.10.2018.

Jad i bijeda,zar se noz skakavac nosi radi ciscenja noktiju. Ubijen je covjek ,a ovdje e od ubojice radi zrtva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije