Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo je maknuli

Džamija objavila fatvu na 'Fejsu': Čestitanje Božića je grijeh

muslimanka, burka
Reuters/PIXSELL
24.12.2012.
u 22:31

Poruku na Facebook stranici džamije Lakemba su, nakon što su je osudili muslimanski vođe, brzo maknuli.

Najveća džamija u Australiji izazvala je negodovanje zbog fatve u poruci na Facebooku u kojoj je upozorila Muslimane da je čestitanje Božića grijeh, prenosi Daily Mail. Poruku na Facebook stranici džamije Lakemba su, nakon što su je osudili muslimanski vođe, brzo maknuli. Iz džamije su izvijestili da je poruku stavio radnik koji je kopirao tekst fatve (vjerske osude), sa druge islamske stranice.

U poruci je napisano: Mnogo puta je Alah spomenuo detalje o rođenju Isusa u Kuranu, ali nikad nije spomenuo bilo kakvo slavlje vezano uz taj događaj. Stoga Muslimanu nije dozvoljeno slavljenje Božića niti je dozvoljeno čestitanje.

Božić je opisan kao 'pogrešno vjerovanje koje muslimani trebaju izbjegavati' te je upozoreno da 'nevjernici' pokušavaju odmaknuti Muslimane od 'pravog puta'.

Libanonska muslimska organizacija koja upravlja džamijom kazala je kako poruka ne predstavlja stavove organizacije.

>> Muslimani će biti šokirani: Čak i Louvre izlaže slike Muhameda

Komentara 7

SA
sanna48
19:59 25.12.2012.

ma dajte prestanite vise s tim jeftinim senzacijama.

Avatar KristinaK
KristinaK
11:00 25.12.2012.

U Sarajevu je prošle godine skoro došlo do nereda zbog dolaska djeda božićnjaka u vrtić, jednostavno mi imamo svoje, oni svoje i to je nešto što treba poštovati, ako im je to zabranjeno ne treba ih provocirati.

Avatar kobra11
kobra11
17:21 25.12.2012.

25.12.2012. u 15:43h Joja je napisao/la: 25.12.2012. u 13:58h kobra11 je napisao/la: ---------------------------------------------------------- Jesam sta pogresno napisao? Hoces rec da se Grci drze julijanski kalendar? Koliko znam jedino srbi i braca vam rusi se drze julijanski kalendar .. ako nisii znao danas je 7520 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije