Naslovnica Vijesti Hrvatska

Džakula: Oluja će biti legitimna kada budu priznate sve žrtve

Na upit hoće li dati ispriku za zločine srpske vojske nad Hrvatima u Domovinskom ratu Džakula je rekao: Ispriku je dao onaj koji je bio odgovoran za to, a to je bio Milan Babić.
05. kolovoza 2012. u 13:55 159 komentara 18 prikaza
veljko džakula (1)
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Poruka mog dolaksa na obilježavanje Oluje je simbolična i poruka je da odamo počast svim poginulima i svim žrtvama koje su se dogodile u Oluji - rekao je Veljko Džakula koji se na kninskom trgu pojavio tik prije početka postroja hrvatskih branitelja, vojske i policije ispred središnjeg kninskog trga.

>>Karamarko o Džakuli: Nije on taj koji bi trebao prenositi isprike

Na kninski trg je došao praćen velikim osiguranjem. Bio je smješten između drugog i trećeg reda gotovo odmah iza kninske gradonačelnice Josipe Rimac. Nakon pozdravnih govora predsjednika i premijera RH okružen osiguranjem Veljko Đakula je velikom brzinom ispraćen s kninskog trga. No, gotovo u trku dao je nekoliko izjava na više novinarskih pitanja.

- Bilo je i drugih žrtava u Oluji koje također očekuju da ih se prizna. Legitimet akcije Oluje će biti velik koliko vama toliko i drugima kada sve žrtve dobiju svoj pravi pijetet i kada se o svima njima bude progovorilo. One to očekuju i tada će imati legitimitet - rekao je Džakula i na upit hoće li dati ispriku za zločine srpske vojske nad Hrvatima u Domovinskom ratu rekao:

- Ispriku je dao onaj koji je bio odgovoran za to, a to je bio Milan Babić. U Kninu nisam imao nikakve neugodnosti iako ja mislim da su mnogi bili nespremeni za moj korak i sa srpske i sa hrvatske strane. No, do njega je trebalo doći jer smo mi stoljećima živjeli zajedno i živjet ćemo opet bez obzira na strahote koje su se dogodile. Za sve žrtve uvijek je mala riječ isprike i one daleko više zaslužuju od samih riječi - rekao je Džakula dodajući kako on nikada nije osuđen u Hrvatskoj niti da je bio agresor.

Trku novinara za Veljkom Džakulom glasno i ogorčeno je prokomenitrao jedan hrvatski branitelj.

- Sve vas može biti sram što vam je više stalo do toga što će reći Džakula od toga što imaju za reći i kako je hrvatskim braniteljima.

Podsjetimo, zbog dolaska Veljka Đakule neke braniteljske udruge su najavljivale i spuštanje hrvatske zastave na pola koplja.

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

 • snjezni:

  Lijepo je vidjeti crvenu svitu kako se klanja Hrvatskoj! Lijep je taj dan Oluje.

 • jalnus:

  Kae ustase? Radite i nedjeljom? Nije li to protiv nauka katolicke crkve, majke svih hrvata?

 • Avatar HipnosPajdaš
  HipnosPajdaš:

  Da....onal ludi Milan Babić je priznao mnogo toga...što jedni ovdje uporno žele pobijati.Srpska posla.