Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID KRIZA
Povratak na članak

Dvostruko više poslovno uvjetovanih otkaza: Na zatvaranje ekonomije poslodavci odgovorili rezanjem

Kriza nije dobro vrijeme da se mijenjaju važne odredbe Zakona o radu. I poslodavcima i radnicima danas je teško preživjeti pa ministru Aladroviću profesor Gotovac i sudac Veselić preporučuju da im ne otežava

Komentari 25

TA
Tajg
20:53 13.12.2020.

Kada ovi političari budu tehnološki višak,posebno oni koji uopće nisu radili u privatnom sektoru, hrvatska će ići naprijed.

VL
Avatar niwrad
niwrad
21:09 13.12.2020.

Može li itko od nas prstom pokazati jednu osobu na kugli zemaljskoj koju su korona mjere spasile? I reći: "Pero Perić bi otišao na vječne poljane da nije bilo te i te mjere?" Ne, to je nemoguće zato jer ne postoji nikakva empirijska kauzalna veza između mjera i spašavanja života. Živote spašavaju liječničke, policijske ili vatrogasne intervencije, pojasevi u autu, operacije, itd. Ali ne mjere. Mjere su represivni i destruktivni dekreti. One samo ruše, devastiraju i pustoše. Naime, svatko od nas poznaje osobu kojoj su mjere uništile radno mjesto, firmu, egzisteciju, uskratile zdravstvu zaštitu, ugrozile život, zdravlje, itd. Zašto su onda promotorima tih destruktivnih dekreta puna usta humanizma i spašavanja života? Pa radi propagandne i pranja savjeti. "Spašavanje života" je parola koja milo zvuči. Lijepo stoji na jeziku. Nije ni čudno da su se dionici svih totalitarnih režima u prošlosti pozivali na milozvučne parole kad su rušili, devastirali i pustošili. Dakle povijest se ponavlja, drukčiji su samo totalitarni likovi koji nas zlostavljaju, šopaju milozvučnim parolama i usput glume spasitelje.

VL
ZP
Zabranjen pristup
20:53 13.12.2020.

nije posljedica pandemije nego je poslhedica donesenih mjera!

VL
NO
NoviCovjek
21:27 13.12.2020.

Poslodavci nisu "odgovorili" nego poslodavci ne mogu ništa drugo napraviti.

VL
TO
ToTu
21:15 13.12.2020.

U RH poslovanje i tvrtke su svedene na uslugu nabavi jeftino preprodaj skuplje... Covid 19 je samo ubrzano pokazao ranjivost i neodrživost koncepta gospodarstva u RH. Nitko od političara i velikih poduzetnika nije zabrinut za lošu strukturu gospodarstva, a najbolji dokaz za promašeno gospodarstvo je opraštanje poreznih dugova i dugova za zdravstveno i mirovinsko osiguranje bez pokušaja naplate od dužnika kroz zastaru ....

VL
DU
Deleted user
22:19 13.12.2020.

Ne čuje se pjesma i pljesak s balkona.

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
10:52 14.12.2020.

neki poslodavci samo iskorištavaju priliku da se riješe radnika , bez zakonskog otkaznog roka, bez otpremnina .... već najavljuju da će za mjesec dva ponovo otvoriti istu firmu sa drugim imenom bez obaveza prema bivšim radnicima ...

VL
BO
bolnaistina
21:26 13.12.2020.

Dok vladu vode Sdp i Hdz, nema prosperiteta hrvatskoj, već samo njihov osobni prosperitet, a narodu koji ih hrani mrvice.

VL
ST
stefj
01:11 14.12.2020.

Bilo bi interesantno vidjeti koliko od tih otkaza otpada na javne strukture. Zapravo, lako je zaključiti, niti jedan. Tamo su svi savršeni, a toliko toga ne funkcionira... Mi smo među zemljama gdje je najteže dati otkaz, najteže u EU. Nemamo rješenje niti nadničare, niti pomoćne poslove, niti povremene poslove, niti projektne poslove... Zato ima toliko ugovora na neodređeno... A na nebuloze u ugovorima u javnim strukturama ne treba trošiti riječi. Nemilice se razbacuje novac iz proračuna...

VL
MC
McDonaldTrump
07:26 14.12.2020.

Ultimni cilj stvaranja ekonomske krize je kao i namecanje nosenja maske, da se narod osjeca krivim i da prihvati da se cjepi. Sve je u cilju da se opravdava djepivo koje je u stvari isto kao i inekcija koju dobivaju osudeni na smrt u Americi, samo sto ce cjepljeni umreti za malo duze vremena, medutim puno prije prirodne smrti; Svi usestvuju u tome, anemicni je samo jedan alat u rukama istrebjivaca, kao i mediji.

VL
DU
Deleted user
07:47 14.12.2020.

Dragi uhljebi, božićnice Vam stižu a privatnici neka ledenice ližu! Živo Tuđman i HDZ i nitko drugi! Bog i Hrvati,ZDS!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.