Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRADLJIVCI BICIKLA PRIZNALI KRIVNJU

Dvojica uvjetno osuđena jer su ukrali bicikle vrijedne 140.335 kuna koje su prevozili u Sloveniju

Borna Filic/PIXSELL
31.08.2021.
u 08:31

Mlađi Slovenac ima obvezu da u roku od šest mjeseci nadoknadi oštećenicima štetu koja iznosi 37.355 kuna

Dvojica Slovenaca koji su optuženi za više krađe bicikla po istarskim autokampovima priznali su krivnju te su se nagodili s tužiteljstvom. Mladić (23) se teretio za 10 krađa, a njegov kompanjon (55) za jednu.

Mlađem Slovencu izrečena je uvjetna kazna od godinu dana zatvora uz rok kušnje od pet godina. Osim toga ima obvezu da u roku od šest mjeseci nadoknadi oštećenicima štetu koja iznosi 37.355 kuna. Ako to ne učini, opozvat će mu se uvjetna kazna. Njegov kompanjon uvjetno je osuđen na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine.

Prema optužnici, 23-godišnjak se teretio da je od lipnja 2020.  do 23. lipnja 2021., tijekom turističke sezone, u autokampovima na području Vrsara, Tara i Fažane krao bicikle koje je potom prevozio u Republiku Sloveniju, kao i da je 25. lipnja 2021. u autokampu u Vrsaru, zajedno s 55-godišnjakom otuđio još dva bicikla. Obojica okrivljenika su uhićena na graničnom prijelazu kada su iz Hrvatske htjeli otići u Sloveniju, a ukupna šteta pričinjena krađama bila je 140.355 kuna. 

 

>> Pogledajte i ovaj video: Pijavica između Zaprešića i Samobora

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije