Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalni napad u središtu rijeke

Dvojica uhićena, a treći napadač na creskog studenta pobjegao u BiH

ubojstvo
Foto: Pero Lovrović/PIXSELL
1/3
05.12.2009.
u 11:07

Kriminalistička obrada ubojstva riječkog studenta iz Cresa Aleksandra Abramova (23) dala prve rezultate.

Riječki policajci uhitili su dvojicu mladića, Darija Cupača (21) i Darija Savića (24), koje se sumnjiči za okrutno ubojstvo riječkog studenta iz Cresa Aleksandra Abramova (23) u noći na petak. Danas u 18 sati privedeni su u istražni centar Županijskog suda. Istražni sudac Valentin Ivanetić odredio im je 48-satni pritvor.

U ponedjeljak se očekuje podizanje istražnog zahtjeva. Treći napadač Dušan Cupač (24), inače rođak Darija Cupača u bijegu je. Pobjegao je, u petak poslijepodne u BiH, a otamo se vjerojatno uputio u Srbiju, iz koje je u Rijeku došao prije dvije godine, priopćio je na izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik policije u PU primorsko-goranskoj Damir Živko.


Motiv banalan

Prema dosadašnjim istražnim radnjama, ubojstvo nesretnog mladića dogodilo se u 3.35 sati na Trgu sv. Barbare u središtu Rijeke, a prethodio mu je sukob Aleksandra i trojice mladića u Ulici Ante Starčevića. Motiv za ubojstvo bio je banalan, no policija nije kazala zbog čega su se posvadili, naguravali i potukli.

Očito su ga trojica mladića napala iz čiste obijesti. Iako visok i snažan, aktivni sportaš Abramov, vjerojatno shvativši nadmoć pomahnitalog trojca, dao se u bijeg, ali su ga napadači sustigli na Trgu svete Barbare i obračunali se s njim na najbrutalniji način. Izudarali su ga nogama i rukama po cijelom tijelu, a kobnim su se pokazali udarci u glavu.

Od njih je Abramov ubrzo nakon toga i preminuo, ugušivši se u vlastitoj krvi. Liječnici Hitne pomoći, koja je na mjesto događaja stigla kad i 
policajci, nisu ga mogli 
spasiti unatoč brzoj intervenciji.

“Ubili su mi brata”

Prijatelji Aleksandrova brata Mije kažu da je u šoku. Pričaju kako je te kobne noći na putu kući prolazio pokraj Trga svete Barbare. Vidjevši da je trg ograđen policijskom vrpcom, Mijo je odmah u strahu nazvao brata na mobitel. Zvuk mobitela začuo se ispod plahte kojom je bilo pokriveno truplo na trgu. Doživio je šok i počeo vikati: “Ubili su mi brata”.

Do osumnjičenih policija je došla “tragom krvi” iako su oni, kazao je D. Živko, pokušali prikriti tragove. Prema neslužbenim informacijama, i A. Abramov se branio te je ozlijedio jednog napadača.

Neki kažu da mu je razbio nos, a drugi da ga je udario po ruci, no policija ništa od toga nije potvrdila. Međutim, u premetačini su pronađene stvari, ponajprije odjeća, po kojima su policajci nedvojbeno zaključili da su upravo ta tri mladića počinitelji. U ovom je slučaju razbojstvo isključeno kao mogući motiv.

Prema riječima branitelja Darija Savića, odvjetnika Đure Vučinića njegov se branjenik branio šutnjom, dok nam je branitelj Darija Cupača, odvjetnik Mirko Ružić kazao kako je njegov branjenik porekao bilo kakvu povezanost s tragičnim događajem.

Majka Luke Ritza izrazila sućut obitelji ubijenog studenta
“Ne znam što napisati. Da se preživi, treba puno snage. Nadam se da će je Aleksandrova obitelj naći. Još jedna velika suza i tuga u mom srcu”, ostavila je poruku Suzana Ritz, majka tragično preminulog zagrebačkog maturanta Luke, na Facebook grupi “In memoriam Aleksandar Abramov”, koju su na socijalnoj internetskoj mreži otvorili prijatelji ubijenog studenta. Do jučer poslijepodne ta je grupa brojila više od 4000 članova koji su, pišući poruke, izražavali sućut obitelji ubijenog mladića te se opraštali od njega. 

“Još uvijek čekam da mi netko javi da je to greška, da se ništa nije dogodilo i da ćemo se ponovno vidjeti u Cresu. Zbogom prijatelju”, napisao je prijatelj ubijenog mladića.

Komentara 98

OB
-obrisani-
16:37 06.12.2009.

delamarina lektorice Nijedan Hrvat nikad neće napisati \"drago mi je da počinješ pravilno DA SE IZRAŽAVAŠ\",nego će to reći u infinitivu\" da počinješ pravilno se izražavati\". Po kojemu to pravilu treba pisati velikim slovom božićna svijeća,božićni dar,božićna priča?

MO
modrulj
16:12 06.12.2009.

Nadam se da ce ovaj slucaj preuzeti sutkinja Ika Saric. Onda ce ova gov.. dobit 40 godina kad vec nemamo letalnu injekciju

DE
delamarina
21:41 05.12.2009.

Dario x 2, prava srpska imena hahaha !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije