Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Dvojica teško ozlijeđena tijekom pripreme scene u splitskom HNK

11. veljače 2009. u 17:57 3 prikaza

Dvojica radnika teško su ozlijeđena na sceni splitskog HNK prije dva dana tijekom priprema za izvedbu operete Splitskog akvarela.

Na radnike je pala kulisa – maketa kuće iz starog splitskog Varoša dimenzija metar s dva metra, teška 15 kilograma, i to s visine od oko šest metara! Bila je obješena za strop ribarskim najlonom, tzv. krenom.

Stvar je ispala prilično ozbiljna. Žarko Žarak ima slomljenu nadlakticu, a Ivan Malenica Ahilovu petu. Pomoć im je pružena u splitskom KBC-u.

– A eto, znate kako je kod nas u kazalištu. Uvijek se nešto događa. Istina je, ozlijeđena su dvojica radnika, ali u pitanju su tek lakše ozljede. Nevjerojatno, ali popustila je krena, dimenzionirana za deset puta veće težine.

Vjerojatno je bila oštećena u transportu. Radnici su na bolovanju, očevid je obavila i inspekcija zaštite na radu. Nezgode se, nažalost, događaju, ali nama je sigurnost naših radnika uvijek bila na prvome mjestu. Tako je bilo dosad, a bit će i ubuduće – kazao nam je Milan Štrljić, intendant splitske kazališne kuće.

Na službeno pitanje direkciji kazališta, odgovoreno nam je da je riječ (tek) o lakšim ozljedama, ogrebotinama i istegnućima tetiva, no ispostavilo se da su ozljede ozbiljnije i teže.

Čemu sad to? Pale kulise, radnici se ozlijedili, a uprava kazališta kao da se ništa i nije dogodilo?

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo