Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADNA NEZGODA Na radnike pala kulisa Akvarela

Dvojica teško ozlijeđena tijekom pripreme scene u splitskom HNK

11.02.2009.
u 17:57

Dvojica radnika teško su ozlijeđena na sceni splitskog HNK prije dva dana tijekom priprema za izvedbu operete Splitskog akvarela.

Na radnike je pala kulisa – maketa kuće iz starog splitskog Varoša dimenzija metar s dva metra, teška 15 kilograma, i to s visine od oko šest metara! Bila je obješena za strop ribarskim najlonom, tzv. krenom.

Stvar je ispala prilično ozbiljna. Žarko Žarak ima slomljenu nadlakticu, a Ivan Malenica Ahilovu petu. Pomoć im je pružena u splitskom KBC-u.

– A eto, znate kako je kod nas u kazalištu. Uvijek se nešto događa. Istina je, ozlijeđena su dvojica radnika, ali u pitanju su tek lakše ozljede. Nevjerojatno, ali popustila je krena, dimenzionirana za deset puta veće težine.

Vjerojatno je bila oštećena u transportu. Radnici su na bolovanju, očevid je obavila i inspekcija zaštite na radu. Nezgode se, nažalost, događaju, ali nama je sigurnost naših radnika uvijek bila na prvome mjestu. Tako je bilo dosad, a bit će i ubuduće – kazao nam je Milan Štrljić, intendant splitske kazališne kuće.

Na službeno pitanje direkciji kazališta, odgovoreno nam je da je riječ (tek) o lakšim ozljedama, ogrebotinama i istegnućima tetiva, no ispostavilo se da su ozljede ozbiljnije i teže.

Čemu sad to? Pale kulise, radnici se ozlijedili, a uprava kazališta kao da se ništa i nije dogodilo?

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije