Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje 'Martićevcima'

'Repetirao je pištolj i rekao: Onoga sam ranio, a tebe ću ubiti'

sudnica
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
24.02.2015.
u 16:39

Na suđenju sedmorici Martićevih milicajca, svjedočio bivši zapovjednik milicije u Udbini

– Kad je kolega htio privesti Gajotu, ovaj je pucao i ranio ga u nogu, a kad je potom došao u miliciju, odmah je repetirao pištolj prema meni i rekao mi "Onoga sam ranio, a tebe ću ubiti", no uspio sam ga smiriti – ispričao je u nastavku suđenja sedmorici pripadnika tzv. Milicije SAO Krajine optuženih za ratni zločin nad civilima u Udbini 1991. bivši zapovjednik milicije u Udbini.

Za sve optužene, Danu Radočaja – Gajotu, Danu Radočaja – Jablana, Damira Radočaja, Nikolu Ćuruviju, Đorđa Kosanovića, Radoslava Koraća i Dragana Galovića, kojima se sudi u odsutnosti, ustvrdio je da nisu bili legalni milicajci nego "Martićevci". Optuženi se terete da su u kolovozu 1991. godine ubili dvojicu rođaka, Ćazma i Alu Vilića, koje su prethodno, kao pripadnici voda za specijalne namjene milicije SAO Krajine, priveli zbog navodne krađe stoke. Brutalno su ih pretukli i osakatili, a potom njihova tijela bacili u jamu Bezdanka. U iskazu je bivši šef milicije kazao da je istragu protiv Radočaja – Gajote i Ćuruvije, zbog ubojstva rođaka Vilića, vodio SUP Korenica, da su obojica ubojstvo priznala i bila osuđena, koliko se mogao sjetiti, na tri godine zatvora. Toliko su bili u pritvoru. Poslije im se izgubio svaki trag i ne zna gdje su, rekao je.

Tijela ubijenih nije vidio, no kolege su mu rekli da nisu bila sakaćena. Prije saslušani svjedoci, članovi obitelji Vilić, u svojim su iskazima rekli da postoje i fotografije osakaćenih tijela Ćazima i Ale Vilića te da se na tim fotografijama vidi kako su im odrezane uši, nos i spolovilo te su im iskopane oči.

>> Bratiće pretukli i ubili pa im tijela iskasapili

Komentara 3

DU
Deleted user
18:34 24.02.2015.

Takvih i sličnih ubojstava građana Hrvatske bio je na desetke od strane terorističkih skupina tzv.''sao.krajina''.

DU
Deleted user
18:46 24.02.2015.

Da li se istražuje streljanje građana RH u Gračacu? desetak osoba u rujnu mjesecu 1993 od strane tzv.''vojske krajine''.

VK
vk52
14:27 25.02.2015.

Pa nece svoj svoga suditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije