Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema tolerancije

Dvojica radnika splitske Čistoće pala na testu za droge, odmah dobili otkaz

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
26.07.2021.
u 18:20

U slučaju da se preliminarnim testom utvrdila prisutnost narkotika u organizmu, zaposlenici se šalju na Zavod za sudsku medicinu na kontrolu urina i krvi.

Splitska komunalna tvrtka Čistoća napravila je od početka 2020. godine tri izvanredne kontrole zaposlenika na prisutnost narkotika. Kod dvojice radnika ustanovljena je prisutnost više vrsta droge pa su po važećem pravilniku po kratkom postupku dobili izvanredni otkaz zbog teške povrede obveza iz radnog odnosa. 

- Redovito provodimo kontrole zaposlenika na alkohol i narkotike i postupamo u skladu s pravilnikom - kazao je direktor Čistoće Lukša Regjo za Dalmatinski portal. 

Do sada su u Čistoći napravljene tri izvanredne kontrole za drogu, pri čemu je nasumice odabrano sedam ili osam djelatnika za svaku kontrolu te su poslani na Medicinu rada. 

U slučaju da se preliminarnim testom utvrdila prisutnost narkotika u organizmu, zaposlenici se šalju na Zavod za sudsku medicinu na kontrolu urina i krvi. Naime, nalazi Zavoda imaju snagu dokaza i mogu se koristiti u eventualnim sudskim postupcima do kojih može doći ukoliko radnici smatraju da im je otkaz nezakonito uručen.

VIDEO: U Slavonskom Brodu vozač autobusa priveden u Županijsko državno odvjetništvo u pratnji policije.

 

 

Ključne riječi

Komentara 15

TO
tomislav10
18:34 26.07.2021.

Ni manje ni više nego čistači. Zar je na ovome svijetu najbitnije da se čistači ulica ne drogiraju!? Zašto ne testiraju puno bitnije osobe/radnike u ovome društvu? Njih ne smiju, očito ...

GE
generacija57
18:49 26.07.2021.

Koliko puta je Bandić bio na testu?

RE
Regica
18:42 26.07.2021.

Kad ce sabor na test?? Policiju? Tko testira ove kaj testiraju??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije