Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pustošenje šuma

Dvojica privedena jer su posjekli 974 stabla i oštetili državu za 52.325 kuna

šuma, sjeća
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
04.11.2019.
u 14:44

Kazneno djelo, sumnja se, počinjeno je od početka mjeseca travnja do 3. rujna ove godine u mjestu Slabinja, na području Hrvatske Dubice

Zbog pustošenja šuma sisačko-moslavačka policija kazneno je prijavila dvojicu hrvatskih državljana starih 32 i 60 godina zbog pustošenja šuma-  epilog je to zajedničke istrage policije i Državnog inspektorata.

Kazneno djelo, sumnja se, počinjeno je od početka mjeseca travnja do 3. rujna ove godine u mjestu Slabinja, na području Hrvatske Dubice.

Naime, osumnjičeni 32-godišnjak je nakon kupnje šume od 57-godišnje vlasnice, ishodovao potrebnu dokumentaciju za doznaku i sječu kao zaposlenik jedne sisačke tvrtke, nakon čega je protivno propisima s djelatnicima i mehanizacijom izvršio čistu sječu 974 stabala drveta hrasta kitnjaka, bukve, johe i graba, iako je znao da na svim stablima nije bilo doznačnog čekića, počinivši štetu od 52.325 kuna.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je 60-godišnjak, kao direktor i odgovorna osoba sisačke tvrtke, osumnjičenom 32-godišnjaku omogućio da u navedenom vremenskom razdoblju u ime poduzeća rukovodi poslovima na terenu koji se odnose na nabavu drvne mase, sječu i transport zbog čega je izvršena gola sječa šume, a pri čemu je trgovačkom poduzeću stvorena protupravna imovinska korist od 52.325 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku bit će podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela pustošenja šuma.

Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna do dvije godine zatvora.

Ključne riječi

Komentara 4

VI
Vidra72
16:56 04.11.2019.

Jeftina neka drva , 50 kuna po komadu otprilike

MT
makan tahi
16:31 04.11.2019.

za medvednicu i marjan ništa?

08
0810988621
20:56 04.11.2019.

....čudno je kako nitko ne vidi pustošenje crkvenih šuma(šuma vracenih crkvi), do jucer lijepih drzavnih, od strane privatnih kriminalaca, što izvođača radova, što inženjera šumarstva koji im lupaju čekiće na sto im se kaze, a ne prema svom strucnom misljenju, a svoje obrte i jedni i drugi nazivaju "šumarstvo ...", a sve to rade s blagoslovom (punomoći) "svecenika" inace nekih moralnih vertikala - mhmmm... ova šteta je mizerija naspram štete napravljene u božjim šumama i protupravno stecenom koristi koja i dalje ide...mislim da je to prica s kojom se treba igrati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije