Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Dvojica privedena jer su posjekli 974 stabla i oštetili državu za 52.325 kuna

Kazneno djelo, sumnja se, počinjeno je od početka mjeseca travnja do 3. rujna ove godine u mjestu Slabinja, na području Hrvatske Dubice
04. studenoga 2019. u 14:44 4 komentara 1018 prikaza
šuma, sjeća
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Zbog pustošenja šuma sisačko-moslavačka policija kazneno je prijavila dvojicu hrvatskih državljana starih 32 i 60 godina zbog pustošenja šuma-  epilog je to zajedničke istrage policije i Državnog inspektorata.

Izumire hrvatski jasen Bitka za šume: Opaka gljiva drvo pretvara u prašinu, a nitko još nije pronašao rješenje

Kazneno djelo, sumnja se, počinjeno je od početka mjeseca travnja do 3. rujna ove godine u mjestu Slabinja, na području Hrvatske Dubice.

Naime, osumnjičeni 32-godišnjak je nakon kupnje šume od 57-godišnje vlasnice, ishodovao potrebnu dokumentaciju za doznaku i sječu kao zaposlenik jedne sisačke tvrtke, nakon čega je protivno propisima s djelatnicima i mehanizacijom izvršio čistu sječu 974 stabala drveta hrasta kitnjaka, bukve, johe i graba, iako je znao da na svim stablima nije bilo doznačnog čekića, počinivši štetu od 52.325 kuna.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je 60-godišnjak, kao direktor i odgovorna osoba sisačke tvrtke, osumnjičenom 32-godišnjaku omogućio da u navedenom vremenskom razdoblju u ime poduzeća rukovodi poslovima na terenu koji se odnose na nabavu drvne mase, sječu i transport zbog čega je izvršena gola sječa šume, a pri čemu je trgovačkom poduzeću stvorena protupravna imovinska korist od 52.325 kuna.

šuma nesretni slučaj kod Zlatara Na muškarca palo stablo visoko 25 metara i ubilo ga, pronašli ga susjedi

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku bit će podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela pustošenja šuma.

Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna do dvije godine zatvora.

Zabava u zagrebačkom hotelu
'revolucija zabave'
Šire se snimke partyja u zagrebačkom hotelu, organizatori tvrde da ne krše propisane mjere
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
  • Vidra72:

    Jeftina neka drva , 50 kuna po komadu otprilike

  • makan tahi:

    za medvednicu i marjan ništa?

  • 0810988621:

    ....čudno je kako nitko ne vidi pustošenje crkvenih šuma(šuma vracenih crkvi), do jucer lijepih drzavnih, od strane privatnih kriminalaca, što izvođača radova, što inženjera šumarstva koji im lupaju čekiće na sto im se kaze, a ne prema svom strucnom misljenju, ... prikaži još! a svoje obrte i jedni i drugi nazivaju "šumarstvo ...", a sve to rade s blagoslovom (punomoći) "svecenika" inace nekih moralnih vertikala - mhmmm... ova šteta je mizerija naspram štete napravljene u božjim šumama i protupravno stecenom koristi koja i dalje ide...mislim da je to prica s kojom se treba igrati...