Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA DSV-a

Dvojica osječkih sudaca udaljena su s dužnosti, raspisan novi javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda

Zagreb: DSV odlučilo udaljiti dva osječka suca s njihovih dužnosti
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
31.03.2021.
u 10:02

Darko Milković, predsjednik DSV-a, kazao je i da je DSV raspisao novi javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda u trajanju od 30 dana.

Zvonko Vekić i Željko Krušlin, dvojica sudaca Županijskog suda u Osijeku, udaljena su sa svoje dužnosti, odlučilo je Državno sudbeno vijeće (DSV). Sa sudačke su dužnosti udaljeni za sada na tri mjeseca, a ta se mjera može kasnije i produljiti. Trajat će do okončanja stegovnog postupka.

Njihovo udaljenje pa i razrješenje tražio je Zvonko Vrban, predsjednik Županijskog suda u Osijeku, nakon što je Zdravko Mamić, pravomoćno osuđeni bjegunac od hrvatskog pravosuđa iz BiH počeo bacati "bombe" na to pravosuđe. Spomenute suce optužio je da su od njega uzimali novac i darove, da im je plaćao putovanja.... Oni su negirali da su uzeli mito.

Darko Milković, predsjednik DSV-a, kazao je i da je DSV raspisao novi javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda u trajanju od 30 dana. 

Video: Zdravko Mamić o sucima

Ključne riječi

Komentara 22

FA
faraon
10:06 31.03.2021.

Eh udaljeni na mjesec dana, koja predstava za javnost. Evo njih natrag nakon tog vremena. I nikome ništa.

RE
reborn
10:35 31.03.2021.

A kad je Mamić poslao te iste podatke na USB sticku "institucijama koje rade svoj posao", nije se dogodilo - ništa! Baš me briga za Mamića, ali da korupcija i nerad vladaju u "institucijama koje rade svoj posao" svima je više nego očito.

Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
10:07 31.03.2021.

O tome Zoki priča ajmo ih suspendirat na tri mjeseca (po mogućnosti sa punom plaćom) pa kad se prašina slegne sve po starom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije