Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjelovar

Dvojica mlađahnih dožupana optužena za strančarenje i nerad

'10.03.2011., Bjelovar -Detalj sa zupanijske skupstine Bjelovarsko-bilogorske zupanije  Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
'Damir Spehar/PIXSELL'
11.03.2011.
u 10:30

Nenad Vlahović na sjednici Bjelovarsko-bilogorske županijske skupštine pokrenuo je raspravu koja je potvrdila sukobe Čačije i dvojice zamjenika

U javnosti već duže prisutna nagađanja o narušenim odnosima i lošoj suradnji između župana Miroslava Čačije (HSS) i dvojice njegovih zamjenika Saše Lukića (SDP) i Alena Baščevana (HSLS), na sjednici Županijske skupštine jučer su i praktično potvrđena. Raspravu koja je razotkrila duboku podijeljenost unutar županova najbližeg tima pokrenuo je Nenad Vlahović, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća koji se s govornice obrušio na dvojicu mlađahnih dožupana. Dajući podršku županu o čijem se polugodišnjem radu temeljem ponuđenog izvješća i trebalo raspravljati, Vlahović je otvoreno za nerad optužio spomenutu dvojicu županovih zamjenika, i time otvorio raspravu koja je jasno pokazala da između župana i njegovih najbližih suradnika malo toga štima.

Čije interese štite

U svom obraćanju vijećnicima, istina pomalo uokvireno, potvrdio je to i sam župan ističući da ga u svim poslovima može mijenjati samo Krešo Jelavić (HDZ), njegov treći zamjenik. Za drugu dvojicu dožupana ističući da su mladi i neiskusni jasno je ustvrdio da mora dobro paziti gdje ih šalje. Obojici je zamjerio da nedovoljno štite interese županije koju predstavljaju, te da više vode računa o interesima svojih stranaka nego o poslu za koji su plaćeni.

Čekanje na razgovor

Pokušavajući se obraniti od optužbi Saša Lukić, po godinama i stažu najmlađi dožupan, ustvrdio je da ga župan ignorira i ne želi mu povjeriti nikakve poslove. – Zar sam ja krvi što moram i po nekoliko dana čekati samo da me župan primi na razgovor – istaknuo je Lukić. Već vidno iživciran župan mu je uzvratio da će tako biti i ubuduće, sve dok bude javno govorio protiv županije aludirajući na nedavnu tiskovnu konferenciju SDP-a. Naime, Lukić je osokoljen nazočnošću stranačkog kolege i saborskog zastupnika Zvonimira Mršića, progovorio je o lošem gospodarskom stanju u županiji što mu je očito zamjereno. Iako se ne zna kako će ovo završiti jasno da ići na štetu poreznih obveznika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije