Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAZIN

Užas u Istri: Dvojicu maloljetnika na motoru pregazio traktor, teško su ozlijeđeni

Traktor - ilustracija
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
10.06.2021.
u 12:50

Nažalost, nisu nosili zaštitne kacige

U naselju Zovići jučer oko 18 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj su teško ozlijeđena dvojica maloljetnika na motoru.  

Do nesreće je došlo kad je jedan od maloljetnika upravljao neregistriranim motociklom Zongshen te se u blagom zavoju, na uzbrdici, nije kretao što bliže desnom rubu kolnika, već se sudario s traktorom kojim je iz suprotnog smjera upravljao 51-godišnjak. Nakon što su se sudarili s traktorom pali su na tlo, nakon čega ih je traktor pregazio, nastavio kretanje nizbrdicom te udario u zid dvorišta. 

Oba maloljetnika prevezena su u pulsku bolnicu, gdje su zadržana na liječenju zbog teških tjelesnih ozljeda. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja.

– Kako bi se spriječile ovakve teške posljedice, policija podsjeća da prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač motocikla ili mopeda, kao i osobe koje se prevoze na tim vozilima, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu. Također je potrebno naglasiti i obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje se koriste motociklima i mopedima. Roditelji bi trebali voditi računa o sigurnosti svoje djece i pobrinuti se da budu osposobljena za sigurno sudjelovanje u prometu – navode iz PU istarske. 

VIDEO: Apel liječnika: Ne ostavljajte dijete u autu čak ni ako idete samo do kioska!

Komentara 1

PP
Poznavatelj Prilika
16:06 10.06.2021.

Tko je vlasnik motora? Zašto roditelji nisu prijavljeni Centru za socijalnu skrb? Zašto vlasnik motora nije prijavljen za davanje vozila maloljetniku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije