Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dvojica dječaka pronašla novčanik sa 1000 kuna i predala ga policiji

Dječaci, 16-godišnjaci iz Osijeka i Belog Manastira, novac su pronašli na parkiralištu i donijeli ga u policijsku postaju
11. studenoga 2011. u 17:19 2 komentara 2 prikaza
'novcanik novac'
Foto: ''

Ima još poštenih, ustvrdili su u PU virovitičko-podravskoj nakon što su dvojica srednjoškolaca na parkiralištu u središtu Virovitice u četvrtak poslijepodne pronašla su pun novčanik, no nisu ni trenutka dvojili – odmah su ga odnijeli u policiju.

Donijeli ga u postaju

Vlasnica, 24-godišnja djevojka, još nije ni prijavila nestanak novca kada joj je policija dojavila da je novčanik s osobnim dokumentima i više od tisuću kuna u sigurnim rukama.

– Sestri je novčanik ispao vjerojatno kada je izlazila iz automobila. Kada smo otkrili da novčanika nema, tražili smo ga manje od pola sata, a kada smo došli pred policijsku postaju prijaviti nestanak, policija nas je obavijestila da je novčanik pronađen – kaže njezin brat. Policija je potvrdila da su u četvrtak oko 17.30 sati u Operativno-komunikacijski centar ušla dva šesnaestogodišnja dječaka, iz Belog Manastira i Osijeka, koji su učenici jedne virovitičke škole. Policiji su donijeli novčanik tvrdeći da su ga pronašli na obližnjem parkiralištu, a kako se u njemu, osim novca, nalazili i osobni dokumenti, policiji nije trebalo dugo da pronađe vlasnicu.

Policija: Rijedak primjer

– Ovo je prvi slučaj ove godine i jedan je od rijetkih u kojima maloljetni građani pronalaze novac i predaju ga policiji ili vlasniku. U situaciji besparice, kada mnogi nemaju novca za osnovne potrebe, ovaj primjer ohrabrujuća je poruka javnosti da obitelji i škole uče djecu kako je poštenje važnije od kakve kratkotrajne materijalne koristi – kaže Josip Štajdohar, glasnogovornik Policijske uprave virovitičko-podravske. Sretna vlasnica zahvalila je poštenim srednjoškolcima iz virovitičkog Učeničkog doma.

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • james49:

    Mogla im je dati 10%

  • Toni50:

    Policija: Rijedak primjer u Hrvatskoj gotovo kao loto ... Ovo je prvi slučaj ove godine i jedan je od rijetkih u kojima maloljetni a o punoljetnima da ne zborimo građani pronalaze novac i predaju ga policiji ili vlasniku. Takova kultura ... prikaži još!a je znak da ima još pokoji zbunjeni koji nije svjestan da je balkanac pa glumi EU - ropejca i kulturu !¨