Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stotine ozlijeđenih

Dvoje poginulih od zalutalih metaka i pirotehnike u novogodišnjoj proslavi na Filipinima

Požar na Filipinima
Foto: EPA/MARK R. CRISTINO
01.01.2016.
u 09:31

Ove godine su dvije osobe izgubile život a 384 su ozlijeđene, među kojima 380 u vatrometu, navodi se u priopćenju vlasti.

 Dvije osobe su poginule od zalutalih metaka i pirotehničkih sredstava a stotine su ozlijeđene na Filipinima, gdje izvješća o žrtvama svake godine kvare novogodišnju proslavu.

Mnogi stanovnici Filipina drže da velika buka tijekom dočeka nove godine goni zle duhove, odakle onda i masovna uporaba vatrometa, petardi i vatrenog oružja koje se u pravilu ispaljuje u zrak.

Ove godine su dvije osobe izgubile život a 384 su ozlijeđene, među kojima 380 u vatrometu, navodi se u priopćenju vlasti.

Muškarac u alkoholiziranom stanju poginuo je kada mu je u ruci eksplodirala golema petarda, rekao je tajnik za zdravstvo Janet Garin. "Bio je toliko pijan da je uzeo petardu u ruku, čeljust mu je raznesena", rekao je. Velik broj bolnica u zemlji morao je zbrinuti osobe koje su u sličnim eksplozijama ostale bez dijelova tijela.

U siromašnoj četvrti u Manili petarda je prouzročila požar koji se brzo proširio, rekao je glasnogovornik vatrogasne službe Renato Marcial. Vatra je progutala veći broj potleušica, pa je 3000 ljudi ostalo bez krova nad glavom, rekao je općinski čelnik Johnny Yu.

Šezdesetpetogodišnja žena je doživjela srčani udar kada je vidjela da joj kuća nestaje u požaru. Godine 2014. u novogodišnjoj proslavi ozlijeđene su 354 osobe.

>> Ispaljena raketa uzrokovala požar u Trogiru, struja bila isključena na 2 sata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije