Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slave kraj škole

Dvoje maturanata pretučeno, 12 hospitalizirano zbog opijanja

Norijada Rijeka (1)
Goran Kovačić/Pixsell
Autori: kh/VLM, mšk/VLM, SaD/VLM, pb
18.05.2012.
u 10:38

Tijekom dana je u policijske prostorije privedeno šest muških osoba (1993. i 1994. godište), dvije osobe (21 i 20 godina) pretrpjele su lakše tjelesne ozljede, a jedna je muška osoba (1994.) privedena zbog krađe

U gradovima diljem Hrvatske maturanti danas slave završetak svoga srednjoškolskog obrazovanja. U povodu norijade, maturantima je prikladnu poruku na Vladinu kanalu na YouTubeu ostavio i ministar Željko Jovanović.

– Danas je velik i lijep dan. Vjerujte mi, da imam zlatnu ribicu, poželio bih opet nakratko biti maturant. Veselite se i uživajte. Zaslužili ste to. Jednako tako, ako svoj život usporedimo s troskokom, onda je sve što ste dosad radili bio jedan veliki zalet za onaj prvi, možda i najvažniji skok. Pred vama je državna matura, želim vam mnogo sreće i uspjeha. Upišite fakultete koje želite i najesen nastavite učiti jer znanje je moć – poručio je maturantima ministar.

Norijada se danas održava diljem Hrvatske. Samo u Zagrebu zadnji dan srednje škole proslavit će oko 4000 maturanata. Već tradicionalno, maturanti su odjeveni u majice s raznim natpisima, a glavni im je rekvizit brašno.

U zagrebačkoj Ulici Antuna Mihanovića, pokraj Glavnog kolodvora, jedan je maturant, rođen 1993. godine, oko podneva uhićen zbog vrijeđanja interventnih policajaca. Trenutačno se nalazi u policijskoj postaji gdje će i ostati do odluke policije o eventualnoj prekršajnoj prijavi. Do 19 sati 12 ih je zbog akutnog pijanstva hospitalizirano, dok ih je 11 završilo na Hitnoj. Kako doznajemo, dvoje od petero ozlijeđenih maturanata pretučeno je.

Kako je navečer izvijestila zagrebačka policija, tijekom dana je u policijske prostorije privedeno šest muških osoba (1993. i 1994. godište), dvije osobe (21 i 20 godina) pretrpjele su lakše tjelesne ozljede, a jedna je muška osoba (1994.) privedena zbog krađe. Oštećeni su jedan autobus javnog gradskog prijevoza, unutrašnjost vlaka te dva osobna automobila.

Obilježavanje kraja srednjoškolskog obrazovanja za zagrebačke maturante tradicionalno je počelo prijepodnevnim okupljanjem na Trgu bana Jelačića, ali i kupanjem u fontanama na Zrinjevcu i središnjem trgu te zasipanjem brašnom.

Unatoč prethodnim kišnim i hladnim danima, ovaj je petak kao stvoren za slavlje koje je središte Zagreba pretvorilo u "šarenu ludnicu", uz nadu da ova godina neće proći uz uobičajene suvenire neodgovornog slavlja u obliku razbijenih izloga, automobila, nereda u tramvajima i neprimjerene konzumacije alkohola.

U društvu je maturanata bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji sudjeluje i u slavlju na Bundeku gdje je u popodnevnim satima organizirana službena proslava dana maturanata.

>> Osječki maturanti zadnji dan škole proslavili uz quadrillu

>> Riječki maturanti slave posljednji dan škole

Komentara 67

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
10:55 18.05.2012.

Tako je a kada maturirate, diplomirate, magistrirate ili ne daj bože doktorirate možete veselo na zavod za zapošljavanje. Ako ste sretni možda možete raditi godinu dana kao Mrsićev kmet za 1600 kn mjesečno ili pola godine za 2200kn na javnimm radovima. Ah da, ne nadajte se previše odlasku u inozemstvo jer vam je znanje jezika vjerojatno na nivou hotelskog a programi koje ste upravo završili su svi od reda zastarjeli i nekonkurentni. Naravno ako ne spadate u onih 1% genijalaca za koje se svi trgaju. HZZ je najbolji dokaz koliko se znanje, škola i rad cijene u ovoj državi.

RO
rowokopach
11:05 18.05.2012.

deco, decice. lepo se zabavite preko leta a onda na jesen vas cika ivanovic vodi na ekskurziju. caos, djaci.

IC
ice12
21:36 18.05.2012.

Ispit zrelosti!!!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije