Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE GLADIUS

Dvojac iz Hrvatske organizirao lanac krijumčara droge

Dubrovnik privođenje (1)
Grgo Jelavić/PIXSELL
29.07.2013.
u 09:43

Na području Dubrovnika i Zagreba, u petak i subotu, 26. i 27. srpnja, uhićene su četiri osobe

Nastavlja se kriminalističko istraživanje pod nazivom Gladius, u sklopu kojeg je u travnju ove godine zbog krijumčarenja i preprodaje droge uhićena 51 osoba. Na području Dubrovnika i Zagreba, u petak i subotu, 26. i 27. srpnja, uhićene su četiri osobe, koje su po završetku kriminalističkog istraživanja privedene pritvorskom nadzorniku dok se četiri osobe već nalaze u istražnom zatvoru, a jedna osoba je nedostupna, izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska.

Kako javljaju iz policije, postoje osnove sumnje da su dvojica hrvatskih državljana organizirali zločinačko udruženje s osobama iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine radi nabave većih količina droge marihuane. Za prenošenje i prodaju droge marihuane krajnjim kupcima na području Hrvatske i Zapadne Europe u zajedničko djelovanje angažirali su sedam osoba, pet hrvatskih i dva državljana Republike Srbije, koje se sumnjiči da su od rujna 2012. do travnja 2013 godine u tri navrata prokrijumčarili najmanje 93 kg marihuane.

\"Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta protiv dvojice organizatora podnesena je kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Zločinačko udruženje iz čl. 328 KZ-a i kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz čl. 190 st. 2 KZ-a u svezi kaznenog djela Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja iz čl. 329 st. 1. KZ-a, a protiv ostale sedmorice zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz čl. 190 st. 2 KZ-a, u svezi kaznenog djela Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja iz čl. 329 st.1. KZ-a\", javljaju iz policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije