Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK NIJE INFLUENCA

Otkriveno: Uzrok smrti djevojčica iz Splita nije gripa

gripa
Foto: Robert Anić/PIXSELL
01.02.2017.
u 14:44

"Na temelju izvršenih analiza imamo dvije osobe koje su preminule u Splitu. Možemo reći da se ni u jedne od te dvije osobe nije pokazao uzorak influence"

HZJZ je na današnjoj konferenciji za medije objavio da uzrok smrti dviju beba iz Splita nije gripa.

- Na temelju izvršenih analiza imamo dvije osobe koje su preminule u Splitu. Možemo reći da se ni u jedne od te dvije osobe nije pokazao uzorak influence. Nigdje nismo uspjeli dokazati virus influence. Influenca nije neposredno uzrok smrti - kazao je doktor Vladimir Draženović, virusolog iz Zagreba, prenosi N1.

- Virus nije dokazan u donjem respiratornom traktu. Moguće je da je neki drugi virus u respiratornom sustavu, ali zasad nije dokazano da je bio u kombinaciji s gripom - dodao je.

Dvogodišnja sestra četveromjesečne djevojčice koja je u beživotnom stanju u nedjelju dovezena u splitsku bolnicu puštena je na kućnu njegu, pišu 24 sata. Djevojčica je od utorka ležala na Klinici za infektologiju KBC-a Split jer je imala gripu, no oporavila se.

>> Još uvijek se ne zna točan uzrok smrti dviju beba koje su mrtve dovedene u splitsku bolnicu

Komentara 7

IV
ivan968
16:08 01.02.2017.

Dobro,znamo sad od cega nisu umrle ova jadna dica ali mi je cudno da niko ne kaze od cega jesu.

NI
Nik123
15:09 01.02.2017.

A cjepivo koje se dobiva s 4 mjeseca? Nije cudno da su bebe jednako stare?

BI
Biker
15:36 01.02.2017.

Najvjerojatnije se radi o cjepivu koje su bebe primile posle poroda..To medicina nesmi otrkriti ,zato je nepoznat uzrok smrti .... Naravno da se na obdukciji vidjelo od cega su preminule ali nesmi u javnost ... Danas novorodjencadi ubrizgavavaju sve ive i svasta u tijelo ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije